Srpska posla: Saša Obradović otkrio šta ga je oduševilo kod Grega Popoviča!

Lep susret Obradovića i Popoviča u NBA

  • 4

Nekada trofejni košarkaški reprezentativac, sada ambiciozan trener u velikom usponu, Saša Obradović, stekao je neprocenjivo iskustvo u Bruklinu, Atlanti i San Antonio tokom nedavnog boravka u SAD.

- Imao sam toplu dobrodošlicu i najbolji mogući tretman. Ovo je druga dimenzija po pitanju profesionalnosti, organizacije i tehnologije. Svi rade svoj deo posla i mnogo ljudi je u sve uključeno. Sreo sam čudesne ljude, treneri su bili otvoreni da podele iskustvo i daju mi krucijalne savete za karijeru. Pomogle su mi evropske legende poput Etorea Mesine, Majka Batista, Nevena Spahije... Naravno, vrhunsku pomoć imao sam od glavnih trenera Kenija Etkinsona, Majka Badenholcera i Grega Popića. Njemu sam posebno zahvalan na šansi da pratim treninge i putujem sa ekipom, imao sam učešće i na njihovim sastancima stručnog štaba - otkrio je Obradović za Eurohoops.

Palo je podsećanje na pobedu Albe nad San Antoniom u prijateljskom meču. Tada se Greg Popovič setio srpskih korena.

- Pre svega, on je sjajna osoba i jedan od najboljih trenera svih vremena, koji je posebno isticao svoje srpske korene. Otvoren je, dao mi je savete koji menjaju pogled na svet, biće mi podrška za nastavak karijere. Iako ne govorimo istim jezikom, ideje, način razmišljanja, odnos sa igračima i smisao za humor su veoma slični mentalitetu našeg naroda i naših velikih trenera - dodao je Obradović.

On je rekao da mu je čast što su ga želeli Panatinaikos i Makabi Tel Aviv.

- Sjajan je osećaj znati da te takvi klubovi zovu. Ovaj put nije došlo do dogovora, ali verunjem da ću u budućnosti biti na listi želja velikih evroligaških ekipa. Moje uvažene kolege izabrale su me za trećeg trenera Evrolige u 2015. godini, osvajao sam titulu i kup u različitim zemljama, bio sam najbolji trener u Ukrajini i Nemačkoj, to me kvalifikuje za sve izazove u budućem periodu. Volim košarku, o njoj mislim 24 sata dnevno, zato sada koristim prednost slobodnog vremena, da postanem bolji u svakom aspektu - poručio je Obradović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    1. novembar 2016 | 12:59

    Ti si svakako legenda. Samo nastavi tako.

  • Panda majstor

    1. novembar 2016 | 12:33

    Srpski je nadati se i vjerovati u sebe. Srbija je izvor nepresušni velikih ljudi. Od Cara Dušana, turskih Sultana i Tesle pa do Djordjevića, Obradovića ili kusturice. Srbija je zemlja čudesa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA