≫ 

Partizan ne može bez drame! Druga pobeda u Ligi šampiona, Veličković heroj!

Crno-beli nisu briljirali u "Pioniru", ali su uspeli da upišu trijumf protiv Zielone Gore

Košarkaši Partizana su baš navučeni na dramatične završnice ove sezone! Uspeli su da posle još jedne takve upišu novu pobedu u FIBA Ligi šampiona 58:56 (17:17, 18:15, 6:13, 17:11) protiv Zielone Gore.

Jako loša utakmica sa previše promašaja, ali piše se druga pobeda u grupi.

Crno-beli su uspeli da posle kriminalne treće četvrtine odigraju bolje u završnici, i sve to zavhaljujući Novici Veličkoviću, koji je upisao 15 poena i bio jedini dvocifreni u domaćem timu.

Na drugoj strani je to bio Florens, sa 16 poena, koji je na kraju propustio prilikuda uputi poslednji šut za pobedu nagazivši na aut liniju.

Partizan je vrlo skupo mogao da plati užasno loš procenat šuta, kao i neefikasnu treću četvrtinu. Opet je, kao i protiv Budućnosti, šut za tri bio kritičan - svega četiri pogođene iz 22 pokušaja.

Četiri izgubljene lopte gostiju u prvih pet minuta pokazale su da su nervozno počeli meč, međutim Partizan nije najbolje to iskoristio. Upisao se Birčević u strelce, Karahodžić je bio polovičan sa penala, a onda su počele da se ređaju promašaji za tri poena. Period u kom su dominirali faulovi i greške prekinuli su Ratkovica i Vrabac alej-up kombinaciju, da bi potom plejmejker pogodio i prvu trojku iz tek sedmog pokušaja crno-belih.

Polako je Partizan ulazio u ritam kad se razigrao Veličković, ali su probleme zadavali Grušecki i Florens.

U drugoj četvrtini je do vođstva od 22:19 stigla Zielona Gora, i od tog momenta je Partizan krenuo u seriju posle vezanih poena Veličkovića, trojke Marinkovića pa ukradene lopte i polaganja Hečera. Gosti su tražili tajm-aut, pa je ponovo došlo do pada u igri crno-belih, iako su gosti uspevali da pogode samo za tri i sa penala.

Sa maksimalnih +8, prednost Džikićeve ekipe pada zbog tri izgubljene lopte i dve trojke gostiju na odmor je otišla sa tri poena prednost (35:32).

Usledila je kriminalna treća četvrtina, u kojoj su crno-beli ubacili svega šest poena, a u poslednjih četiri minuta nisu uspeli da postignu nijedan koš, pa je Zielona Gora imala prednost od četiri poena pred odlučujuću četvrtinu.

Utakmica je rešena u poslednjih 3 minuta, kada je na Florensove dve trojke odmah poenima odgovarao Veličković. Florens je na kraju imao šut za pobedu, ali je prethodno nagazio na aut liniju, i tako obradovao sve navijače u "Pioniru", osim petorice momaka koji su doputovali da bi bodrili poljskog šampiona.

PARTIZAN: Robinson 6, Ratkovica 7, Vrabac 2, Marinković 7, Veličković 15, Majstorović 4, Birčević 7, Koprivica, Andrić, Hečer 6, Karahodžić 1, Luković 3.

ZIELONA GORA: Florens 16, Vogn, Mur 4, Zajcev 6, Der, Majčrzak, Kelati 3, Grušecki 8, Hricaniuk 2, Zamojski 3, Đurišić 6, Košarek 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♡☆=JA sam Mali PANTER=☆ ♡

    1. novembar 2016 | 19:46

    GAZIMO,RUSIMO,MELJEMO-CUVAJ SE fmp-e SLEDECE KOLO !!! VAS CE MO RASTAVITI OD ZIVOTA. VOLIM PARTIZAN.

  • *Жика Живац*

    1. novembar 2016 | 20:14

    Zanimljivo koliko Ideaša na vesti o Partizanu. Ali, nema veze, prate evropskog šampiona, pohvalno. To je ono što oni NIKADA NEĆE OSVOJITI. Džaba državne pare, tursko ime, prodat grb. Trofej Evrope ima PARTIZAN! Plačite, Gani iz predgradja!

  • Sasa

    1. novembar 2016 | 19:53

    Mi i jesmo institucija,mi se nismo gasili,prikrili dugove mi nismo kkfmpczvbeograd mi smo Partizan i kad je najteze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA