Partizan ga doveo kao najvećeg talenta, a onda je otišao u Zvezdu i postao kapiten! Evo gde je i šta sada radi! (VIDEO)

Nekadašnja velika uzdanica Partizana, pa i Crvene zvezde sada nastupa za Mladost iz Zemuna u srpskoj ligi

  • 35

Imao je samo 18 godina kada ga je Partizan "oteo" iz Budućnosti i to preko Mađarske. Važio je za neverovatnog talenta, momak koji je ubacivao 30,40 pa i 50 poena u mlađim kategorijama Podgoričana. Levoruki plejmejker koji je trebalo da bude budućnost crno-belih.

>>> Delije su ga mrzele zbog trojke iz auta, a onda je Drobnjak rekao nešto o Zvezdi što će oduševiti sve! (VIDEO)

Radi se o Borisu Bakiću (30) koji je 2004 sa tek jedva napunjenih 18 godina došao u Partizan kod Duška Vujoševića i važio je za velikog talenta.

Međutim, za tri godine provedene u Partizanu nije uspeo da se ustali i da pokaže Za vreme igranja u Partizanu imao je dosta problema sa povredama i nije uspeo da se ustali u prvom timu. Sa Partizanom osvojio dve titule prvaka Srbije i NLB ligu.

S obzirom da je imao malu minutažu tokom te tri godine, izrazio je želju da promenu sredinu i klub je bio saglasan. Za tri godine u Partizanu igrao je skromno u Evroligi. Prve sezone u proseku 7 minuta, druge 10, a u poslednjoj samo dva minuta po meču.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Bakić je prešao u Crvenu zvezdu gde je igrao od 2007. do 2011. godine, a u jednom momentu je bio i kapiten ekipe i to u poslednjoj sezoni 2010/2011.

U Zvedi je pružao solidne partije, na momente je imao i odlične utakmice. Minutaža mu je bila značajno bolja, ali učinak nije bio očekivan.

Praktično je samo prve sezone imao solidan učinak u Evrokupu 21, 4minuta po meču uz 6,7 poena i 1,1 asistencije. Ostale tri sezone minutaža je bila oko 18 minuta u proseku uz 5,3 poena i 0,6 asistencija. I u Zvezdi je takođe preživeo tešku povredu kolena.

Pogledajte taj momenat

Nakon Crvene zvezde, Bakić je karijeru nastavio u Radničkom iz Kragujevca jednu sezonu, a zatim je otišao u MZT takođe jednu sezonu, a onda su sledila putešestvija po ABA ligi, Igokea, Metalac Valjevo, Pitešti.

Ove sezone je igrač legendarnog zemunskog kluba Mladost, koji se takmiči u KLS ligi.

Na tri utakmice u srpskoj ligi Bakić ima prosek od 13, 5 poena i 2,8 asistencija za 23, 3 minuta na parketu.

(D.S)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    2. novembar 2016 | 15:56

    Pa Partizan ga je upropastio.Došao kao veliki talenat ali pare koje je Partizan dobijao od države ulagan u skupe strance koji su onda morali da igraju.Tako da su naši telenti propadali dok su se razvijali Bertansi,Lovernji,Vestermani i sl.

  • nemanjaeleonora@mail,com

    2. novembar 2016 | 18:44

    A SAD CE MENI MOJA ZENA DA SPREMI PALACINKE SA KREMOM I PLAZMIM

  • ♡☆=JA sam Mali PANTER=☆ ♡

    2. novembar 2016 | 19:06

    KOLIKO JE TITULA OSVOIJO SA PANTERIMA? ZANIMA ME TAJ PODATAK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA