FIFA bira najboljeg trenera: Gvardiola, Klop, Ranijeri...

FIFA je ovu nagradu ustanovila 2010. godine kada je laureat bio Žoze Murinjo, a potom su priznanje dobijali Pep Gvardiola, Visente Del Boske, Jup Hajnkes, Joakim Lev i Luis Enrike

  • 5

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je imena 10 kandidata za najboljeg trenera u 2016. godini, među kojima su četvorica iz Premijer lige, trojica iz Primere, kao i tri selektora.

Za nagradu konkurišu: Jirgen Klop (Liverpul), Pep Gvardiola (Bajern i Mančester Siti), Maurisio Poketino (Totenhem), Klaudio Ranijeri (Lester), Zinedin Zidan (Real Madrid), Luis Enrike (Barselona), Dijego Simeone (Atletiko Madrid), Kris Kolmen (Vels), Didije Deššam (Francuska) i Fernando Santos (Portugalija).

U glasanju učestvuju kapiteni reprezentacija (polovina bodova), navijači i predstavnici medija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maradona

    2. novembar 2016 | 16:38

    Ne gotiv Ranijerija,ali mislim da je zasluzio titulu!Uradio je nesto sto se ne vidi jednom u 20-30 godina

  • Čarls Bronson

    2. novembar 2016 | 19:50

    Ranijeri ili Klop ,od nabrojanih . Lako je biti trener sa igračima čije su plate dvadesetak miliona evra ili funti ,a opet im se dogodi da u nizu šest utamica ne pobede ili izgube od totalnog autsajdera te pobede tek uz obilnu pomoć sudija .

  • Nikolaj

    3. novembar 2016 | 00:04

    Ranijeri i Santos zato sto je Santos sa Portugalom koji je imao male sanse da osvoji uspeod da osvoji ep naravno odvratnom igrom ali savrsenom taktikom.i Ranijeri zato sto je ostvari'o nemoguce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA