≫ 

Tomašević: Imamo sve uslove za organizaciju Mundobasketa!

Ovo je proces koji je tek počeo, a odluka o domaćinu ili domaćinima biće doneta u decembru 2017. godine na Bordu FIBA, rekao je dejan Tomašević

  • 0

Srbija se nalazi među 11 kandidata za organizaciju Svetskog prvenstva u košarci 2023. godine, saopšteno je na sajtu FIBA.

 

Pored Srbije, kandidaturu su podneli Argentina, Australija, Nemačka, Hong Kong, Izrael, Japan, Filipini, Poljska, Rusija i Turska.

 

FIBA je objavila i da postoji mogućnost da više zemalja organizuju Mundobasket, jer smatra da je prošlogodišnje Evropsko prvenstvo bilo jako uspešno.

 

Zvanične kandidature sa predstavljenim planom biće podnete početkom naredne godine, a Bord FIBA konačnu odluku o domaćinu šampionata doneće krajem 2017.

 

- Juče smo imali sastanak kome su prisustvovale sve zemlje kandidati za organizaciju, a danas odvojene razgovore sa čelnicima FIBA. Upoznati smo sa oba predloga odnosno prednostima i manama oba modela organizacije, u slučaju da je domaćin jedna ili četiri države.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Model sa četiri zemlje se pokazao dobro prošle godine na Evropskom prvenstvu, pa FIBA razmišlja u tom pravcu. Kao država, zainteresovani smo da ugostimo dve grupe i završnu fazu, ali je, pored zahtevnih finansija, potrebno da imamo i adekvatne uslove odnosno dve dvorane koje ispunjavaju zahteve FIBA.

 

- Za prvu fazu potrebna je dvorana sa najmanje 8.000, a za završnicu dvorana kapaciteta najmanje 16.000 mesta. Ovo je proces koji je tek počeo, a odluka o domaćinu ili domaćinima biće doneta u decembru 2017. godine na Bordu FIBA.

 

- Na nama je da uz pomoć države, koju imamo od samog starta, kao i grada, obezbedimo adekvatne uslove da dobijemo organizaciju Svetskog prvenstva 2023. godine - rekao je

generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, koji je bio član delegacije, koja je na poziv FIBA gostovala u Ženevi.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA