≫ 

Ne ide bez Bogdana, najgori tim Evrolige šokirao Obradovića i Fener! (VIDEO)

Šok za oslabljeni Fener, Uniks odneo trijumf

  • 3

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su od Uniksa u 5. kolu Evrolige, i to na svom terenu sa 81:73.

Vruć šamar doživela je ekipa Željka Obradovića u Istanbulu, pošto je poražena od ekipe koje do sada nije imala nijednu pobedu u Evroligi! U poslednjoj deonici je podbacio Fener, kome je nedostajao povređeni Bogdan Bogdanović. Jan Veseli se izdvojio sa 17 poena, Dikson sa 23, a u ekipi nije bilo ni Nikole Kalinića.

Uniks je krenuo na sve ili ništa kako ne bi i dalje tavorio na dnu sa nulom, a sve konce igre preuzeli su Kit Lengford sa  28 i Parahuski sa 20 poena. Fener je u završnici imao čak i vođstvo od 71:68, ali je velika serija ruske ekipe iz takta izbacila Obradovića. Ujedno, Fener je prvi put poražen, CSKA će narednog dana imati zadatak da ode na 5-0 protiv Olimpijakosa u Pireju.

Barselona i dalje žali zbog poraza od Zvezde, pa je oštro pristupila na gostovanju Makabiju i to se isplatilo, uz  21 poen Tajrisa Rajsa. Bivši Centar crveno-belih Maik Cirbes odigrao je samo 12 poena i to je bilo dovoljno za sedam poena. Gaudlok je bio lider sa 19 poena.

Evroliga, 5. kolo

Sreda

Fenerbahče - Uniks 73:81

Makabi - Barselona 69:79

Četvrtak

Bamberg - Armani 18.45

Olimpijakos - CSKA 20.00

Real - Galatasaraj 20.00

Žalgiris - Darušafaka 21.00

Petak

Efes - Panatinaikos 18.00

Crvena zvezda - Baskonija 19.00

Tabela: CSKA 4-0, Fenerbahče 4-1, Real 3-1, Olimpijakos 3-1, Panatinaikos 3-1, Barselona 3-2, Darušafaka 2-2, Crvena zvezda 2-2, Baskonija 2-2, Milano 2-2, Makabi 2-3, Bamberg 1-3, Efes 1-3, Žalgiris 1-3, Uniks 1-4, Galatasaraj 0-4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZ

    2. novembar 2016 | 20:57

    Zašto stalno potencirate, pišete i dižete u nebo Bogdana. Naslov da Fener ne može bez Bogdana, a ni Kalinić nije igrao. Pa i jedan i drugi su naši reprezentativci, divni momci. U redu, Bogdan kada igra postiže mnogo poena, jako bitan za ekipu, fenomenalan košarkaš, harizmatičan, nasmrjan, zaista ga svi mnogo volimo, ali samo onaj ko ne zna baš ništa o košarci, ne vidi Kalinin značaj, on je dečko fenomenalan u odbrani, ko je jednom pogledao meč Fenera, može videti kako igraju kad Kalinić uđe u igru, pravi razliku, jedan od igrača sa najvećom minutažom, čim on izađe, odmah škripi u odbrani. A pored toga veliki borac, srčan, sa dosta atraktivnih zakucavanja, donosi ekipi tu dozu agresivnoati baš kao i u reprezentaciji, ume da pokrene ekipu. Jako dobar košarkaš, godinama igra za reprezentaciju i radovan u startnoj petorci. Možda naša najbolja trojka. Njegov ogroman značaj u pobedama Fenera ne možete videti u statistici, koju vi očigledno samo gledate. Podrška za naše reprezentativce, da se što pre oporavite. A vi budite fer, poštujte sve naše reprezentativce podjednako, bar su oni to zaslužili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA