≫ 

Najlepša sportska priča godine: Posle 108 godina osvojili titulu! A gubili su 3:1 u seriji, igrali u gostima i postali HEROJI (VIDEO)

Čikago Kabsi posle 108 godina postojanja osvojili titulu svetskih prvaka u bejzbolu

  • 0

Istorija je ispisana u Klivlendu, a ispisao ju je protivnički klub. Posle 108 godina Čikago Kabs je postao prvak sveta u bejzbolu pošto je savladao Klivlend Indijanse u 7. utakmici finalne serije sa 8:7.

Klivlendu se nije dalo da posle titule košarkaša (grad je čekao titulu od 1964. godine) osvoji titulu i u bejzbolu. Kakva je to finalna serija bila! Klivlend Indijansi su bili pred osvajanjem nove titule jer su vodili sa 3:1 u seriji, a imali su poslednje dve utakmice na svom terenu.

>>> Nameštala grudi na utakmici Kabsa i postala internet senzacija (VIDEO)

Ipak, Kabsi se nisu predavali i uspeli su da stvore jednu od najlepših priča koju je sport video ove godine. Slavili su ubedljivo u šestom meču sa 9:3, da bi finalni dobili posle neverovatne drame sa 8:7. Nešto slično uradio je Klivlend u košarci u finalnoj seriji NBA lige protiv Golden Stejta, ali im se ovoga puta vratilo u bejzbolu.

Lebron Džejms je svim srcem navijao za Indijanse, ali je na kraju ostao razočaran.

Sam meč bio je izuzetno dramatičan vredan finala Svetske serije, a čak je i utakmica bila prekinuta zbog kiše. Kabsi su poveli sa 5:1 posle sjajnog starta, ali su posle jedne greške bacača Čikaga, Indijansi smanjili na 6:3, da bi posle Dejvisovog houm rana izjednačili na 6:6.

Usledio je prekid zbog kiše, posle koga su Kabsi preko Zobrista stigli do ključnog poena za titulu. Montere je povećao na 8:6, da bi Devis samo smanjio prednost Čikaga.

Pogledajte video finalnog meča:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA