Cepao je našu zastavu, a sada Mirotić u svlačionici Čikaga slavi pobedu srpskim pozdravom (FOTO)

Nikola Mirotić će posebno oduševiti navijače koji nisu gajili simpatije prema njemu zbog dešavanja pre nešto više od godinu dana

  • 23
Foto: Guliver/Michael Reaves/Getty Images Foto: Guliver/Michael Reaves/Getty Images

NIkola Mirotić je pre nešto više od godinu dana navukao gnev srpskih navijača, kada je na Eurobasketu 2015. godine krvnički pocepao zastavu Srbije posle meča u Berlinu između Španije i Italije.

Sada će ipak potpuno drugačije da gledaju na košarkaša Čikaga, kada vide kako slavi pobede u svlačionici Bulsa. Naime, dok njegovi saigrači pokazuju mišiće i napinju se da njihova muskulatura dođe do izražaja, reprezentativac Španije je pozirao sa tradicionalnim srpskim pozdravom uz spojena tri prsta, koji su simbol pravoslavlja.

Takav simbol u poslednje vreme je veoma popularan na navijačkim tribinama u Srbiji.

Mirotiću su navijači brzo oprostili, jer je usledilo iskreno objašnjenje oko cepanja zastave.

- Nisam ni video da je u pitanju zastava, a kamoli srpska, poštujem sve države i ja se izvinjavam, svim ljudima u Srbiji, svim uvređenima, a izvinio sam se i igračima Srbije. Razumem navijače koji su slali uvrede, to je velika uvreda. Ne očekujem da mi oproste, samo sam hteo da kažem sta imam - rekao je Mirotić novinarima posle incidenta.

Pogledajte i fotografiju koja će oduševiti mnoge u Srbiji i Crnoj Gori.

A photo posted by Nikola Mirotic (@threekola) on

Košarkaš Čikaga i ''preko bare'' čuva tradiciju pravoslavlja, pošto je nedavno proslavio i krsnu slavu Svetu Petku, što je takođe objavio na Instagramu.

A photo posted by Nikola Mirotic (@threekola) on

A photo posted by Nikola Mirotic (@threekola) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dacha

    3. novembar 2016 | 14:26

    Iscepao je zastavu jer nije video i u afektu a to se na snimku lepo vidi! Mirotic je Srbin i to veliki a redovno posecuje nasu srpsku crkvu ovde u Chikagu kao sto slika gore i pokazuje. Pozdrav za naseg Srbina koji na veliku nesrecu ne igra za nas!

  • amer

    3. novembar 2016 | 15:08

    Svi mi koji zivimo u Cikagu znamo vrlo dobro da je Nikola pravi Srbin i da je dobar momak. Jedan od retkih sportista koji ucestvuje u radu srpske dijaspore!

  • Kizo

    3. novembar 2016 | 14:03

    Eee cus srpskim pozdravom..pa ima li iko na zemaljskoj kugli da se krsti sa tri prsta a da ga vi ne prekrstiste u Srbina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA