Muslin naknadno zvao bivšeg igrača Partizana, Kokeza otvorio teren sa veštačkom travom u Jagodini (FOTO)

Ivan Obradović ponovo među Orlovima, dok je FSS nastavio sa unapređenjem fudbala u našoj zemlji

  • 4

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin proširio je spisak igrača sa Velsi i Ukrajinu, pšto je na isti uvrstio levog beka Anderlehta Ivana Obradovića.

Nekadašnji fudbaler Partizana se na spisku našao zbog povrede Duška Tošića i Ljubomira Fejse.

- Zbog neizvesne situacije sa povređenim igračima, Duškom Tošićem i Ljubomirom Fejsom, odlučio sam iz predostrožnosti da pozovem Ivana Obradovića koji ima iskustva u dresu najbolje reprezentacije.Kada se radi o igračima koji se nalaze pod upitnikom, veća je verovatnoća da ćemo moći da računamo na Tošića, dok se u slučaju Fejse još uvek rade neophodne analize kako bi se došlo do konačne dijagnoze – rekao je Muslin.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Selektor je tokom dana boravio u Jagodini gde je predsednik FSS Slaviša Kokeza, u društvu Dragana Markovića palme, otvorio teren sa veštačkom travom.

Stadion je standardnih dimenzija, a Kokeza je istakao da se nada da će do kraja ove i naredne godine biti još ovakvih terena po Srbiji.

- Prethodnih par meseci FSS je pokrenuo akciju pomoći klubovima po celoj Srbiji. Bili smo u Lučanima, Žitorađi, Prokuplju, Blacu. Obilazićemo celu Srbiju i u skladu sa mogućnostima gledati da pomognemo što više klubova iz unutrašnjosti u vidu opreme, lopti, mreža, stolica - izjavio je Kokeza.

On je dodao da je to nešto što je osnova za razvoj fudbala, da bi se stekli uslovi i da bi se omogućilo mlađim generacijama i deci da izabaru pre svega sport, a ako je moguće da to bude fudbal.

Foto: Starsport Foto: Starsport
Foto: Starsport Foto: Starsport

- Samo velikom masovnošću, možemo imati dobre fudbalere koji će kroz reprezentaciju zastupati našu zemlju i podići fudbal na viši kvalitet nego što je danas - rekao je Kokeza.

Zahvaljujući se na pomoći u izgradnji terena i pozdravljajući brojne goste, Marković je podsetio da Jagodina iz budžeta izdvaja velika sredstva za sport kako bi mlade "izvukla" iz kafića, otrgla od droge i alkohola.

- Pomažemo sve klubove finansijski, a napravili smo i 50 stadina za male sportove sa rasvetom po mesnim zajednicama sela i grada.

Foto: Starsport Foto: Starsport
Foto: Starsport Foto: Starsport

Marković se založio za "decentralizaciju fudbala" i dodao da se fudbal ne igra samo u Beogradu, podsetivši na velika imena ovog sporta koja su iz unutrašnjosti došla u velike klubove.

On je objasnio da Jagodina nije više u Superligi "jer se fudbal poslednjih godina igrao samo zbog fudbalera, a mi hoćemo da se fudbal u Jagodini i Srbiji igra zbog navijača i građana Srbije".

Marković je pozvao navijače na stadione i da navijaju za reprezentaciju, istakavši da "Srbija ima samo jednu reperezentaciju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AC

    3. novembar 2016 | 17:41

    Palma = Car

  • Obe vesti pozitive

    3. novembar 2016 | 17:30

    Dobro je za nasu zemlju da se rade tereni, a Obradovic sigurno moze da doprinese da bude bolje u repki

  • bmw

    4. novembar 2016 | 01:01

    a radovic krasic ljajic radosav petrovic zigic skuletic saponjic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA