≫ 

Novembarski ''pakao'' čeka Zvezdu, a crveno-beli su prethodna 4 impresivno završili!

Sledi serija gostovanja srpskog šampiona

  • 6

Kao što smo to pisali i ranije, Crvena zvezda u subotu otvara pakleni novembarski raspored u Super ligi.

Tri uzastopna gostovanja za šampiona Srbije - Borac, Napredak, a zatim i Metalac!

Nimalo lak raspored, ali istorija kaže da crveno-bei ne bi trebalo da brinu. Od osamostaljenja Srbije, Zvezda je u četiri navrata igrala tri puta zaredom na gostujućim terenima, a statistika je impresivna - 12 pobeda na 12 mečeva!

- Očekujem da ćemo se u svim predstojećim mečevima boriti da zadržimo prvo mesto. Nije lako da se konstantno održi dobra forma, takođe znamo da je u fudbalu sve moguće i da ima ekipa koje mogu da iznenade. Mi moramo da nastavimo da pobeđujemo i da zadržimo prvu poziciju. Posao nam je da pokažemo da smo najbolji, sve je na nama - rekao je Mičel Donald pred Borac.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvi put je to bilo u sezoni 2006/07. Najpre meč sa Hajdukom u Kuli (1:2), zatim pobeda nad Bežanijom (4:2) i Partizanom (2:1) kada je osvojena titula.

Crveno-beli su već naredne sezone onovo tri puta uzastopno gostovali. U novembru 2007. godine pobeđeni su Čukarički (1:0), Smederevo (5:2) i Hajduk (2:0).

Na naredni pakleni raspored čekalo se do sezone 2011/12. Zvezda je u septembru pobedila Borac (3:0), Mladost (2:1) i ponovo Hajduk (1:0).

Hajduk je bio mušterija crveno-belih i u sezoni 2012/13. Zvezda je tada prvo dobila Radnički KG (3:0), zatim Kuljane (1:0), a potom i Radnički iz  Niša (2:1).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Očekuje nas utakmica u kojoj ćemo morati mnogo da se borimo na terenu. Znamo da su uslovi za igru po ovakvom vremenu jako loši i to će nam sigurno otežati posao. Svaka ekipa želi da pobedi Zvezdu. Prvi smo na tabeli, imamo odlične igrače i svima je to dodatni motiv da se protiv nas pokažu u najboljem svetlu - rekao je Donald pred gostovanje u Čačku:

- Mesto na tabeli našeg protivnika nam ne znači mnogo. To što je Borac trenutno na poslednjem mestu ne znači da nema kvalitetne igrače. Uvek poštujem protivnika, ali ne razmišljam mnogo o tome ko je sa suprotne strane. Mi kao ekipa moramo da budemo maksimalno koncentrisani, da uradimo ono što trener od nas traži i neće biti problema. Ni na jednoj utakmici nam nije lako jer sve ekipe kao da dobiju neku dodatnu snagu protiv Zvezde, ali ne sumnjam da ćemo uspeti da trijumfujemo u Čačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    4. novembar 2016 | 10:01

    9 бодова

  • Danijel Delije Sever

    4. novembar 2016 | 08:41

    Ajde zvezdo ,kad je najteze pravi razliku !!!!

  • Čarls Bronson

    4. novembar 2016 | 15:52

    Dobro je što su iz evropskih takmičenja ispali letos pa sad bar nemaju i taj dodatni napor .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA