TOP lista fudbalera koji su dali 5 golova na jednom meču! Među njima su i trojica Srba (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 9

Kroz istoriju je bilo mnogo fudbalera koji su se istakli velikim brojem golova na jednom meču, a mi vas podsećamo na ove novije stranice

Aric Aduric je u četvrtak veče postao heroj Bilbaa i prvi Španac (mada će on reći da je Baskijac) još od 1971. godine koji je postigao pet golova na jednom meču.

Aduric je bukvalno sam pobedio Genk rezultatom 5:3, a tri gola postigao je iz penala. Međutim, iskusni naapdač svakako nije jedini koji je na jednoj utakmici postizao pet golova.

Štaviše, samo je jedan od mnogih.  Setite se samo šta su radili Ove Olson, Bent Lindkvist, Hoze Altafini, Rej Kraford, Nikola Kotkov, Florian Albert, Pol van Himst, Gerd Miler, Klaudio Sulers i Soren Lerbu, dok se takmičenje zvalo Kup evropskih šampiona.

I u novijoj istoriji postoji nekoliko fudbalera kojih će se protivnički golmani s mukom  sećati. Mi vam izdvajamo sedmoricu ''momaka'' koji su postigli pet golova na jednom meču, a trojica su Srbi.

KRISTIJANO RONALDO: REAL - GRANADA 9:1 I ESPANJOL - REAL 0:6

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Portugalac bez premca zauzima prvo mesto na našoj listi s obzirom na to da je u dva navrata postizao mpet golova na jednom meču.

Prvi put je to učinio u aprilu 2015. godine kada je demolirao Granadu u Realovoj ubedljivoj pobedi (9:1). Het -trik je ostvario za samo osam minuta.

Isto je ponovio nekoliko meseci kasnije kada je u pobedi nad Espanjolom takođe bio strelac pet golova - 6:0.

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA