Bio je najbolji centar koji je igrao u Zvezdi ikada, navijači su ga obožavali, a sada je biznismen godine! (VIDEO)

Nigerijski centar Obina Ekezie ostavio je dubok trag u Zvezdi iako je igrao samo jednu sezonu

  • 15

Košarkaški klub Crvena zvezda u poslednjih 15 godina imao je mnogo stranih igrača. Neki su ostavili odličan utisak, neki prosečan, ali ipak jedan momak je ostao upamćen kao možda i najbolji centar koji je igrao u crveno-belom dresu.

>>> Partizan ga doveo kao najvećeg talenta, a onda je otišao u Zvezdu i postao kapiten! Evo gde je i šta sada radi! (VIDEO)

Naravno, kada su stranci u pitanju. Iako Zvezda nije dovodila mnogo stranih centara, ipak ovaj momak je ostao upamćen po svojoj pojavi.

Po mnogim navijačima on je upravo najbolji stranac koji je nastupao za Zvezdu, ali je to diskutabilno jer ima dosta konkureneta u poslednje vreme za tu titulu.

To je svakako Obina Ekezie (41, 213 cm) koji je bio član crveno-belih jednu sezonu 2002/2003. godine kada je trener bio Zmagoslav Sagadin. Veliki poput džina, a opet okretan kao mačka pod košem

Pre dolaska u Zvezdu nastupao je u NBA za Vankuver Grizlije, Vašington Vizardse, Dalas Meverikse i LA KLiperse, odakle je i stigao u Zvezdu. 

Imao je odličnu sezonu sve dok se nije povredio u polufinalu Jadranske lige protiv Zadra i ta povreda kasnije je uticala da Zvezda ne uzme nijedan trofej te sezone.

Do pojave Maika Cirbesa ostavio je najdublji trag u Zvezdi od svih stranaca.

Za Zvezdu je odigrao je 25 mečeva i postigao 357 poena, sa prosekom od 15,6 poena i 7,7 skokova u ABA ligi.

Posle boravka u Srbiji se kratko vratio u NBA (Atlantu), a karijeru je završio u 32. godini, posle nastupa za Lotomatiku i Dinamo Moskvu.

Trenutno živi u Nigeriji i direktor je sopstvene kompanije, koja se bavi organizacijom putovanja od Afrike do SAD.

Upravo je Ekezie dobio nagradu za preduzetnika godine za svoju kompaniju Wakanau koja se bavi onlajn organizacijom putovanja u Nigeriji i po svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorca

    4. novembar 2016 | 13:28

    Jedino nije mogao da cuva Milojevica koji je bio zasticen kao beli medved.Prva cetvrtina on vec tri licne kad kumovi sviraju ali slazem se najbolji centar stranac u Srbiji

  • Mali

    4. novembar 2016 | 12:21

    Nije ni divac bio los.....

  • Milan

    4. novembar 2016 | 12:05

    Bravo za njega.ali meni najdrazi igrac stranac je Ajzea Moris

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA