FORMULA 1: Hamilton sedmi različiti pobednik ove godine

Bivši svetski prvak, vozač Meklarena, najbrži na Velikoj nagradi Kanade u Montrealu, Grožan drugi, Perez treći, Fetel četvrti...

  • 0

I sedma trka u Svetskom prvenstvu Formule 1 pripala je različitom vozaču, pa je tako ispisana nova stranica istorije najbržeg cirkusa. Velika nagrada Kanade na stazi "Žil Vilnev" u Montrealu pripala je bivšem svetskom prvaku Britancu Luisu Hamiltonu, vozaču Meklarena, koji je do 18. pobede u karijeri stigao za 1:32.29,586. Ujedno, preuzeo je prvo mesto u generalnom plasmanu.

Drugo mesto pripalo je Francuzu Romenu Grožanu iz Lotusa sa dve i po sekunde zaostatka za pobednikom, a treće Meksikancu Serhiju Perezu iz Zaubera sa 5,2.

Svetski prvak Sebastijan Fetel iz Red bula, koji je imao pol-poziciju, završio je tek na četvrtom mestu sa 7,2 sekunde zaostatka za Hamiltonom. Šansu za pobedu propustio je Španac Fernando Alonso iz Ferarija, koji je dugo bio u vođstvu, ali su ga greške koštale kao i Fetela podijuma. Kroz cilj je prošao tek kao peti sa 13,4 sekunde zaostatka.

U generalnom poretku Hamilton vodi sa 88 bodova, drugi je Alonso sa 86, a treći Fetel sa 85. U plasmanu konstruktora Red bul je na prvom mestu sa 164 boda, drugi je Meklaren sa 133, a na treće mesto izbio je Lotus sa 108.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA