Ovako je Veličković reagovao na uvrede tokom derbija, a evo šta je o njima rekao! Kapiten Partizana je inače igrao - povređen! (VIDEO)

Iskusni košarkaš je opširno analizrao utakmicu sa večitim rivalom

  • 10
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Novica Veličković je bio na meti uvreda tokom košarkaškog derbija, u kom je Crvena zvezda kao domaćin bila bolja od Partizana (83:72).

Kapiten Partizana je ostao nem na to čak i kada su uvrede "poletele" i pred ulazak u tunel na kraju poluvremena. Na kraju utakmice je sa podignutim palcem napustio teren.

- Čuo sam, ali nisam klinac da reagujem. Moram da budem primer ostalim saigračima. Nisam više klinac da odreagujem kao kad sam imao 20 godina - rekao je Veličković posle meča.

>>> Navijači vređali Džikića kao nekad Vujoševića, a njegov odgovor je bio šmekerski! (VIDEO)

- Jednostavno ja uživam u svakom derbiju. Posle mnogo godina sam se vratio, emotivno, i volim kad je puna sala i kad se igra, to iz mene izvuče energiju - tvrdi kapiten Partizana, koji nije primetio da je bilo i navijača koji su možda i imali nameru da preskoče ograde.

- Kakva god da je situacija, moramo da ostanemo smireni. Zvezda je jak protivnik, i treba da si koncentrisan 40 minuta - dodao je on.

>>> Moćne blokade na derbiju: I Vrabac i Majstorović zalepili Jovića! (VIDEO)

Košarkaši Partizana su se zadržali u svlačionici duže od Zvezdinih.

- Kao i posle svake, pa i dobijene utakmice, trener ima nešto da kaže, pa razgovaramo gde su greške bile i da se to ispravlja. Naleteli smo na dve jake ekipe. Bešiktaš isto, bile su neke greške... to su par minuta, verujte mi. Barem se meni tako čini, daš zalet i pozdraviš se - rekao je Veličković, koji se potom osvrnuo na utakmicu.

- Mislim da smo utakmicu izgubili u par minuta. Imali smo prednost od četiri poena, dozovolili smo da naprave veliku seriju, i oni kad se zalete, mi nemamo iskustvo da to zaustavimo. Pokazalo se ove sezone da dozvoljavamo velike serije. Šta je tu je, borili smo se, nije da nismo. Okrećemo se dalje, ja uvek kažem "nauči nešto". Zvezda igra čvrsto, i bojao sam se da ćemo u nekom momentu spustiti gard, i ona je to iskoristila. Sigurno da to ne prija nikome od nas.

Na kraju, iskusni košarkaš je otkrio da je igrao povređen, mada osim da se okliznuo na treningu, nije precizirao o čemu se tačno radilo.

- Imao sam male smetnje, ali ja ovu utakmicu ne bih propustio ni za šta. Moram zbog sebe i da povučem saigrače. Danas to nije bilo dovoljno. Trudili smo se i eto, to je to.

(Telegraf.rs/D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    8. novembar 2016 | 08:25

    Zvezdas sam od malih nogu,ali zasto vredjati coveka ili bilo kog drugog sportistu. Aplauzom pozdravi priredili su jos jedan dobar mec i treba ih pozdraviti i cestitati.

  • Miloš Partizan

    8. novembar 2016 | 07:42

    Veliki kapiten, dete Partizana! Ponosan na borbu, ponosan momke! Puno srce, glas grebe, idem na posao a u glavi "dobro pamtim sve"! Nismo isti, Bogu hvala! Grmi Parizane!!

  • Budak

    8. novembar 2016 | 10:10

    Cemu da se nadamo kada nasa oba centra daju ukupno 3 poena,da ponovim opet 3 poena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA