Filip Kostić: Mislim da mogu da dam gol Velsu!

Ovo je nešto posebno za mene, neuporedivo sa igranjem u klubu. Reprezentacija je nešto posebno- kaže sjajni krilni igrač našeg nacionalnog tima

  • 3

Pre godinu i po dana Filip Kostić je kao junak mlade reprezentacije Srbije (gol favorizovanoj Španiji za plasman na Evropsko prvenstvo) ušao u seniorski tim i bio je to trenutak najveće sreće za ovog Kragujevčanina.

>>> Sede Srbin, Hrvat i Bosanac: Scena u avionu Hamburgera kao početak vica (FOTO)

Jake emocije zbog toga što predstavlja svoju zemlju i dalje su prisutne kod fudbalera Hamburgera u kome selektor Muslin ima jakog aduta za kvalifikacioni ciklus.

Reči našeg sagovornika dovoljno govore o tome koliko ga raduje svaki novi dolazak na reprezentativne akcije.

- Najiskrenije se radujem svakom okupljanju - kaže Kostić za telegraf, i dodaje:

- Ovo je nešto posebno za mene, neuporedivo sa igranjem u klubu. Reprezentacija je nešto posebno, ne mogu rečima da opišem taj osećaj kad igraš u reprezentaciji, za svoju zemlju, za narod... 

Početak kvalifikacija je bio kakav se samo poželeti može: dve pobede i remi, i prvo mesto u grupi, pred najveći izazov do sada - utakmice sa Velsom u Kardifu 12. novembra.

- Veoma je važno to što smo startovali dobro, mada ima još mnogo da se igra. Ono što je sada najbitnije je da uđemo u utakmicu kao što smo i do sada.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Vels je odlična ekipa koja ima i dosta jakih individualaca, naravno imaju jednog ekstra igrača Bejla koji može da reši utakmicu potezom, ali i mi tako imamo Tadića, i više takvih igrača. Tu ubrajam i sebe. Mislim da mogu dam gol i napravim nešto.

Sa pobedama i dobrim rezultatima porasli su, kako to obično i bude, i apetiti nacije. Iako je na redu duel sa polufinalistom prethodnog evropskog prvenstva, pobeda u Kardifu je ovih dana često pominjan pojam.

- Utakmica jeste jako bitna, ali ne treba preterano ući u pritisak, kao da moramo. Jesmo startovali dobro i mislim da je važno da ne izgubimo tamo, a bilo bi stvarno lepo da ih dobijemo.

Kostić, kako kaže, ne oseća veći pritisak nego ranije, iako su sada, kada se nametnuo kao ključni igrač, očekivanja navijača od njega daleko veća.

- Ne osećam pritisak te vrste, osećam se dobro i spreman sam da se nosim sa tim.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    8. novembar 2016 | 15:29

    Igraj sine srcem za srbiju i budi ponos srpkom rodu kao sto si ponos tvom dedi dikanu

  • TamoDaleko

    8. novembar 2016 | 14:14

    Brate, ako ne mislis to, onda ne bi trebao ni da igras. Kakva glupa izjava, jos nisam vidio igraca koji ide na utakmicu i misli da ne moze da da gol. Ako si napadac, trebas da ides na svaku misleci da ces dati makar jedan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA