≫ 

Čuveni fudbalski portal intervjuisao Muslina, selektor otkrio kako je Orlovima vratio pobednički duh (FOTO)

Muslinov dobar start sa Srbijom je zanimljiv svetskim medijima

  • 2

Specijalizovani fudbalski portal "Who Scored" veliku pažnju posvetio je dobrom startu Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tim povodom, novinar Martin Lorens intervjuisao je Slavoljuba Muslina, selektora Orlova.

Lorens je podsetio da je Srbija u grupi sa tri učesnika poslednjeg Evropskog prvenstva, na koje se nije kvalifikovala, a da je sada prva i da je čeka duel sa polufinalistima EURO, selekcijom Velsa. Muslin je priznao da su  rezultati bili daleko od nivoa u prošlosti.

- Rezultati su bili u suprotnosti sa kvalitetom igrača. Napravio sam analizu poslednjih mečeva i igrače sam prilagodio onome što im odgovara. Identifikovao sam promene kako bih napravio sistem adekvatan prema igračima koji su mi na raspolaganju, kako bi oni mogli da pokažu svoje sposobnosti na nivou koji imaju u klubovima - otkrio je Muslin.

Lorensa je čudilo što Srbija ima veliki broj igrača u Top 5 liga, a da su rezultati u kvalifikacijama za poslednja dva velika takmičenja katastrofalni.

- Bilo je važno učiniti da se igrači osećaju komforno kako bi pružili maksimum na terenu. Nova atmosfera koju smo napravili je krucijalna, momci su svesni značaja dresa i predstavljanja svoje zemlje. Statistika danas igra fundamentalnu ulogu kao dodatak onome što treneri vide na terenu. Kada si selektor, statistika je važan alat kako bi bio u toku sa partijama igrača, kada nemaš priliku da baš sve vidiš uživo - dodao je Muslin.

Palo je i podsećanje na velika imena poput Branislava Ivanovića, ali i na momke koji su prošle godine osvojili Mundijalito.

- Tim je uvek iskombinovan, ima iskusnijih i talentovanih igrača. Samo kada imaš  takvu simbiozu, mladi mogu da se afirmišu. Nadolazeće generacije imaju veliki talenat, ali postoji razlika između talenta i spremnosti za veliku scenu. Problem je što mnogi prerano idu u veliku ligu, nemaju pravu šansu da se razvijaju pravilno - naveo je Muslin, uz nadu da će Marko Grujić dobiti pravu šansu u Premijer ligi igrajući za Liverpul.

- Momci poput Grujića su budućnost srpskog fudbala. Oni su bili deo seniorskog tima u prijateljskim mečevima, ali sada nisu u timu jer su U21 mečevi takođe važni. U svakom slučaju, veoma nam je bliska budućnost u kojoj će oni biti sa nama češće.

Lorens se setio i da je Muslin svojevremeno u Bordou trenirao Zinedina Zidana, pre njegovog prelaska u Juventus.

- Takvi igrači se ne rađaju svakog dana, kod njega si odmah mogao da vidiš kakav je igrač. Naravno, on je radio žestoko, slušao pažljivo, evoluirao je svakodnevno kako bi postao jedan od najvećih svih vremena. Srećan sam što je sada talentovan i uspešan trener - ponosan je Muslin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA