≫ 

SRAMOTA: Đoković opet nije dobio nagradu koju najviše zaslužuje, ali jeste Federer koji jedva da je igrao!

Nagrada za fer-plej otišla je u ruke Švajcarca, kome je to 12. ovakvo priznanje u karijeri, dok ga Novak do sada nije dobio

  • 33

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) saopštilo je ko su nagrađeni teniseri i treneri za ovu godinu u nekoliko kategorija. Među nosiocima titule nema Novaka Đokovića, koji ni sada nije dobio nagradu za fer-plej. To priznanje je otišlo u ruke Rodžera Federera, koji je po 12. put u karijeri dobio to priznanje.

>>> Kako Đoković dobro svira klavir, ali nas je još bolje sve nasmejao! (VIDEO)

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro proglašen je za povratnika godine, Francuz Luka Puj je teniser koji je najviše napredovao, dok je Magnus Norman najbolji trener.

Del Potro se posle velikih problema sa povredama i duge pauze vratio na teren u velikom stilu, osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Riju pobedivsi Novaka Ðokovića i Rafaela Nadala, kasnije i titulu u Stokholmu, pa sezonu koju je započeo ispod 1.000 mesta završava na 38. poziciji.

>>> Da li treba da nas zabrine Novakov guru? Odličan odgovor američkog stručnjaka na to!

Puj je stigao do četvrtfinala Vimbldona i US opena, a takođe je osvojio prvu titulu na turniru u Mecu.

Najbolji trener je Šveđanin Magnus Norman, koji je Stanislasa Vavrinku doveo do titule na US Openu, a "buduća zvezda" je Amerikanac Tejlor Fric.

Miljenik navijača je, opet, Rodžer Federer, koji je i 12. put u karijeri dobio nagradu za sportsko ponašanje. Ovo je jedna od retkih nagrada koju Novak Đoković nikada u karijeri nije dobio.

Brojni su primeri da Đoković u toku meča iskazuje neverovatan fer-plej, da uvek priznaje protivnicima kada pogode linije, bez da traže čelendž i slično. Ipak, to mnogima očigledno nije dovoljno, da bi ga nagradili tim priznanjem. Umesto toga dobio ga je Federer, koji je ove sezone zbog povreda propustio više od pola sezone.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čarapanković

    10. novembar 2016 | 16:21

    To potvrdjuje koliko Nole mora da bude bolji od svih da bi to neko " morao" da primeti. Neka je on nama živ i zdrav.

  • Goca

    10. novembar 2016 | 17:24

    Tu je zaista zaslužio ove god. i bas mi je zao sto je dobio Federer, jer bas i nije fer plej igrac.

  • Dabo

    10. novembar 2016 | 19:08

    Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA