Savić upozorava na sudbinu vaterpola: Nemojte nas nipodaštavati kao Đokovića kad padnemo!

Saviću se ne sviđa tretman koji Đoković ima posle pada sa prvog mesta - plaši ga da će i vaterpolisti slično proći

  • 3

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić spreman je za nove izazove u Svetskoj ligi, a pred okupljanje, imao je dobru opasku o našem mentalitetu.

Delfini se okupljaju posle devet zlata na poslednjih 10 takmičenja, pred meč sa Rumunijom u prvom kolu Svetske lige. Već sada, Savić razmišlja o Tokiju i novom olimpijskom ciklusu.

- Da, ali to je osmogodišnji ciklus. I igrači, osvajači zlata u Riju, nisu bili u četvorogodišnjem već u onom koji je započeo 2008. posle Olimpijskih igara u Pekingu. U ovom trenutku moramo da vodio računa o pravljenju sastava za Igre u Tokiju i da razmišljamo na duge staze i stvorimo kostur tima za Igre 2024. godine - rekao je Savić za sajt VSS.

On je podsetio da ulaganja nema i da će se to kad tad odraziti na naš trofejni sport.

- Mora da se shvati da su ovi momci pokazali rezultatima i da je nemoguće moguće ali mora i da se prihvati realnost da je održavnja kontinuiteta zlata nemoguće i da je zbog budućnosti srpskog vaterpola potrebno da padnemo na zemlju, da ne kažem da dotaknemo dno. I porazi su deo sistema rezultata i ostvarivanja krajnjih ciljeva.

Savića brine tretman u javnosti, uz propadanje klubova.

- Kao da smo zbog velikih uspeha na neki način kažnjeni pa nemamo adekvatan tretman u medijima, kod sponzora i dela javnosti i to je potpuno neadekvatno i nesrazmerno ostvarenim rezultatima. Ponoviću da imamo ogromnu podršku države i da iz budžeta VSS može da mi obezbedi sasvim dovoljno za pripreme i takmičenja. I u VSS to čine. Ali klupska mapa je katastrofalna. Pitanje je da li će rezultati reprezentacije moći da prate održivost klubova.

On je napravio paralelu i sa Novakom Đokovićem, čije se drugo mesto na ATP listi tragično doživelo u Srbiji.

- Realno govoreći moramo da budemo spremni na pad koji neće biti lak ali koji je, ponavljam, sastavni deo priprema, deo sistema za krajnji cilj. Ako krećemo od nule kao sada, moramo da naučimo da gubimo. Ne smem ni da izgovorim rečenicu da zbog ostvarivanja onoga što želimo reprezentacija mora da nauči da gubi a a njom i kompletna javnost. Ne bih voleo da nam se dogodi ono što se sada događa sa Đokovićem. Godinama neprikosnoven, sada je drugi i javnost to ne prihvata. Sve je to sport i zato kažem i poraz može da bude pozitivan i u smislu krajnjeg cilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    10. novembar 2016 | 16:34

    Kakav trener i individua bravo respect

  • BASA

    10. novembar 2016 | 17:31

    Komentar je fantastican ! Sve cestitke ! Sve si ih vratio u stvarnost ! Bravo !

  • Drekavac

    10. novembar 2016 | 21:25

    Вама са срећом, наравно и здравље да Вас служи. Ко вас, и ако вас, буде у негативном смислу помињао је нула.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA