Nikolić pravi novi Partizan: Trojica povratnika u januaru i stranci bez greške!

Trener crno-belih otkrio taktiku kojom će se rukovoditi u narednom prelaznom roku, ali nije govorio o imenima

  • 18
FK Partizan - FK Vojvodina , Marko NIkolić Foto: Marko Todorović

Iako do početka prelaznog roka ima dosta vremena, u Partizanu su već počeli da razmišljaju o njemu.

Prema rečima trenera Marka Nikolića on će biti važniji od onog koji će uslediti na leto. Ukratko - odlučujući, jer Nikolić sada želi da napravi ekipu za borbu za šampionsku titulu i Evropu.

>>> Nekada je ''ubijao'' Zvezdu i bio miljenik Grobara: Danas je Tejgo neprepoznatljiv - bahati se besnim kolima i bolesnim frizurama (FOTO) (VIDEO)

- Čeka nas prelazni rok, za nas iz mnogo razloga odlučujući. Imamo specifičnu situaciju sa nekoliko igrača i njihovim ugovorima. Moramo u obzir da uzmemo finansijsku situaciju, neko će morati da se proda da bi ostatak tima imao mirnoću u vidu primanja svojih zarada na proleće, što je preduslov dobre atmosfere - rekao je Nikolić za zvanični sajt Partizana i dodao:

- Prelazni rok ima i drugu dimenziju. Da se u njemu pravi tim za Evropu. To se ne radi u junu, nego u januaru. One koji budu otišli moraćemo da zamenimo kvalitetnim igračima. Potrebno je da se vratimo višedecenijskoj poslovnoj politici, zasnovanoj na tri izvora.

Ti izvori su?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Prvi podrazumeva igrače iz škole, sportsku i tržišnu budućnost kluba. Drugi je izbor dva-tri povratnika, čiji igrački i ljudski kvaliteti daju boju i dušu Partizanu. U odnosu na pozicije koje nemamo stižemo do trećeg izvora, to su igrači iz ovdašnje lige i(li) regiona. Najbolji na određenim pozicijama ili stranci u čijem dovođenju ne sme da bude greške. Nismo daleko od te politike, uz određene korekcije na planu tiču dečaka iz škole i pronalaska povratnika - jasan je Nikolić.

Kompletan intervju sa Nikolićem možete pogledati na videu ispod od 19. minuta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA