≫ 

SRBIJA JEDNOM NOGOM NA EP: Orlići srušili Norvežane u Humskoj (FOTO) (VIDEO)

Po jedan gol u oba poluvremena dovoljni su za nešto mirniji revanš Orlića za četiri dana

  • 17

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije korak je bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo, pošto su u prvoj utakmici baraža savladali Norvešku rezultatom 2:0 (1:0).

Strelac prvog pogotka za Srbiju bio je napadač Partizana Uroš Đurđević već u 6. minutu, čim je nastavio sjajan golgeterski učinak u nacionalnom dresu, dok je Haraldseid u 69. minutu postigao autogol i umnogome pomogao Orlićima.

SRBIJA - NORVEŠKA 2:0

(Đurđević 6, Haraldseid 69 ag)

SRBIJA: V. Milinković - Savić, Gajić, Antonov, Lazić, Jovanović, S. Milinković - Savić, Lukić, Ninković (Meleg 81), Gaćinović (A. Živković 62), Maksimović, Đurđević (Čavrić 74)

Klupa: Radunović, Filipović, Bjelica, Grujić.

NORVEŠKA: Rosbah, Haraldseid, Trondsen, Fosum, V. Beriša, Zahid (Torsbi 60), Odegard, Rosted (Glesnes 82), Meling, Eljunusi, Selnes.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ova pobeda od dva gola i te kako može da raduje selektora Tomislava Sivića, s obzirom na to da su gosti u većini meča bili bolji rival. Jer, osim te pomenute situacije u 6. minutu, Srbija nije imala pravih prilika. Štaviše, Norvežani su bili ti koji su diktirali tempo posle gola Srbije i svakako mogu da žale što se bez postignutog gola vraćaju kući.

Najbolju je imao Edegard već u 8. minutu kada je neometan, kao duh, šutirao glavom pored gola sa pet metara. zatim dobra prilika za goste u 13. i 20. minutu kada je odbrana na jedvite jade izbacila loptu.

Vanja Milinković - Savić je bio na visini zadatka i u finišu prvog poluvremena kada se maestralno bacio i ukrotio šut Beriše. U tom trenutku pištaljka sudije Olivera je prijala domaćoj ekipi. Međutim, nije se čula na početku drugog poluvremebna kada je Sergej Milinković - Savić pao u kaznenom prostoru Norveške. Kontakta je bilo, ali ne i penala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Igrao se 62. minut kada je Sivić iz igre izveo Gaćinovića i na njegovo mesto ubacio Andriju Živkovića. Devet minuta kasnije ispostaviće se da je to odličan potez, pošto je posle Živkovićevog prodora bilo 2:0 za Srbiju.

Bivši igrač Partizana je desnom nogom ''zavrnuo'' loptu na metar od gola Rosbaha, a Haraldseid ju je zakucao u mrežu. Želeo je da izbaci preko gola i na našu sreću - nije uspeo!

Pokušali su Norvežani u poslednjih 20 minuta da spase utakmicu, Srbija se svesno povukla, a rezultat se nije menjao. Orlići sa 2:0 u džepu idu u Dramen, gde će se za četiri dana igrati revanš.

Vredi pomenuti i to da je Srbija na ovom meču bila oslabljena neigranjem Miloša Veljkovića i Mihaila Ristića, dok je Marko Grujić bio na klupi za svaki slučaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    11. novembar 2016 | 17:40

    Grujic i Zivkovic na klupi izgleda se ja ne razumem u fudbal

  • Arkan

    11. novembar 2016 | 18:10

    Pa mi kazi Musline da milinkovic-savic nema mesta u A reprezentaciji ! Decko najveci talenat !

  • Dr_sokrates

    11. novembar 2016 | 19:56

    Bravo.... živković 10+...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA