≫ 

Sad znamo i koji klub najbolje plaća igrače: Barsa, Real i oba Mančestera nisu ni među prva tri

Najviše novca u svetu sporta na plate igrača izdvaja šampion NBA lige Klivlend

  • 0

Prema najnovijoj studiji koju je sproveo portal "sportingintelligence.com", najbolje plaćeni igrači u svetu sporta su košarkaši NBA prvaka Klivlend Kavalirsa sa prosečnih 7,9 miliona evra zarade, po igraču.

Naravno, najveći deo sume koju izdvajaju Kavsi na plate igrača idu prvoj zvezdi Lebronu Džejmsu (27.3 miliona evra), a odmah iza "Kralja" su Kevina Lav (19.34), Kajri Irving (16,2), Tristan Tompson (14,09), Džej Ar Smit (11.79), i ostali iz redova "konjanika" sa daleko manjim primanjima.

Izračunato je da Klivlend na nedeljnom nivou izdvaja, u proseku za svakog igrača, 153,267 evra, i u tome je ove godine neprikosnoven na planeti.

U prvih deset top liste klubova koji troše najviše novca na plate igrača su čak šest NBA klubova, što je posledica novog, unosnog TV ugovora koji je letos stupio na snagu, na osnovu kojeg su svi NBA ligaši postali platežno daleko moćniji nego ranijih godina. 

Drugi na listi klubova sa najvećom platežnom moći je najpoznatija bejzbol "franšiza" Nju Jork Jenkis, koja na igrače izdvaja 7,1 milion, odnosno 136,133 nedeljno.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na trećem mestu je još jedan NBA klub, Los Anđeles Klipersi (7 miliona po igraču/135,560 nedeljno).

Na četvrtom mestu je Mančester junajted, a odmah iza Barselona, dok je deveti Mančester siti, i to su jedina tri fudbalska kluba koja su našla mesto u odabranom društvu svetski najjačih klubova u ovoj kategoriji.

Junajted po igraču izdvaja vrtoglavih sedam miliona evra, Barselona 6,8, a Siti 6,5 miliona evra. Zanimljivo, u najboljih 10 nema madridskog Reala, ni Pari Sen Žermena, članove ovog društva prethodne godine. Španski gigant je na 17, a "Sveci" na 35. mestu.

Pogledajte i kompletnu listu najbogatijih 10.

Foto: printscreen/Marca Foto: printscreen/Marca

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA