≫ 

Nije gotovo! Hamiltonu pobeda u brazilskom haosu, odluka o šampionu pada u poslednjoj trci! (FOTO)

Trka na Interlagosu dva puta prekidana, petorica je nisu završila među njima i Masa koji se u suzama oprostio od domaće publike

  • 2

Bolji kraj takmičenja u formuli jedan nismo mogli da zamislimo.

>>> PREKINUTA TRKA FORMULE 1 ZBOG OPASNOG INCIDENTA: Legendarni vozač se zakucao u zaštitni zid! (VIDEO)

Šampion "najluđeg cirkusa" biće odlučen, kao što su to mnogi priželjkivali, za dve nedelje, u poslednjoj trci sezone u Abu-Dabiju koju će Niko Rozberg dočekati kao lider šampionata sa 367 bodova, a njegov prvi pratilac, klupski kolega i aktuelni svetski prvak (dvostruki uzastopni) Luis Hamilton sa 355.

Britanac je uspeo da smanji prednost Nemca u generalnom plasmanu trijumfom na stazi "Interlagos" koju su obeležili jako nevreme praćeno kišom i sledstveno tome prekidi (bilo ih je dva), odustajanje vozača, dugotrajne pauze...

U takvim okolnostima Hamilton je uspeo da bude najbolji i upiše devetu pobedu u sezoni, koliko ima i Rozberg koji je ovoga puta morao da se zadovolji drugim mestom.

Formula 1, Brazil F1 GP Auto Racing

Treći na cilj haotične trke koja je trajala duže od tri sata, stigao je 19-godišnji Maks Verštapen.

Sama kiša koja je lila "kao iz kabla" sve vreme nagovestila je da bi tokom trke moglo da bude haotičnih scena i opasnih situacija, a u jednoj takvoj našao se pilot ferarija Kimi Raikonen. Finac je prilikom prolaska kroz uski "pit lejn" izgubio kontrolu nad bolidom i posle nekoliko proklizavanja udario u zaštitni zid.

Bio je to trenutak kada je trka prekinuta prvi put, a Raikonen je istovremeno i završio. Pored njega, na cilj nisu stigli Grožan, Erikson, Palmer i miljenik domaće publike Felipe Masa.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Brazilcu je ovo bila posladnja trka na legendarnoj stazi, i prava je šteta što nije uspeo da je odveze do kraja, pa ipak, njegov oproštaj je bio nešto što je, pored pobede Hamiltona, najviše obeležilo dug tmuran dan na "Interlagosu".

Po izlasku iz vozila, Masa se ogrnuo brazilskom zastavom i u društvu sina i supruge, uplakan, prošetao pored boksova, odakle su dopirali aplauzi iz tabora rivalskih ekipa.

Važno je reći da je ishodu trke, možda i konačnog plasmana u šampionatu, kumovala greška Red Bula koji je pozvao Verštapena na promenu guma u trenutku kada je ovaj "razdvojio" Hamiltona i Rozberga i probio se na drugo mesto, samim tim i smanjio zaostatak Britanca u odnosu na Nemca. Po povratku na stazu, Verštapen je bio peti, da bi se na kraju, sjajnom vožnjom, ipak probio na podijum.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA