≫ 

REKORD KARIJERE NEMANJE BJELICE: Srbin trojkama ''uništio'' Lejkerse! (VIDEO)

Srpski reprezentativac briljirao u duelu protiv poznatijeg tima iz Los Anđelesa sa 24 poena, što mu je najviše od kako igra u NBA ligi

  • 2

Kakvo veče za Nemanju Bjelicu! Srpski reprezentativac je konačno pokazao sav svoj raskošan talenat i sa rekordnih 24 poena vodio Minesotu do pobede nad Los Anđeles Lejkersima od 125:99. Bjelica je uz 24 poena zabeležio i osam skokova i po tri asistencije i ukradene lopte.

Pogodio je pet trojki iz osam pokušaja, a ukupan šut iz igre bio mu je 9 od 15. Igrao je sjajno, pogađao teške ulaze sa neverovatnom lakoćom, igrao je pametno kako je i navikao sve koji poznaju njegove košarkaške kvalitete. Zato i ne čudi što je na parketu proveo 41 minut, koliko i Endrju Vigins, koji je bio najbolji u redovima Minesote sa neverovatnih 47 poena. I on je konačno prikazao partiju dostojnu prvog pika sa drafta.

Njemu i Bjelici pridružio se Karl Entoni Tauns sa 22 poena i 12 skokova. Protiv tako raspoloženog trija Lejkersi nisu ništa mogli, a kod njih je najbolji bio Lu Vilijams sa 17 poena, dok je Džordan Klarkson postigao 14.

Pogledajte i sve Bjelicine poene sa ovog meča.

Drugi srpski reprezentativac nije se proslavio protekle noći. Nikola Jokić u porazu Denvera od Portlanda (112:105) nije uspeo da se upiše u strelce za 26 minuta na parketu. Imao je tri promašaja za dva, a posle toga nije ni šutirao, a učinak od pet skokova i tri asistencije je više nego skorman za momka koji je prošle sezone bio jedan od najboljih rukija sezone i otkrovenje godine. Alarm je upaljen u Denveru i nešto definitivno mora da se menja kada je u pitanju igra Nikole Jokića.

Demijan Lilard je ponovo odigrao sjajnu partiju i sa 32 poena je predvodio Blejzerse do trijumfa, a pridružio mu se Si Džej Mekolum sa 21 poenom. Kod Denvera su po 19 poena upisali Galinari i Mari, dok su po poen manje imali Farid i Čendler.

Golden Stejt je bio ubedljiv u ''ran end gan'' obračunu protiv Finiksa u Ouklendu, gde su slavili sa 133:120. Ubitačni trio Voriorsa Durent - Kari - Tompson je postigao 89 poena (Kari i Tompson po 30, Durent poen manje) i to je bilo dovoljno za trijumf. Na to je Drejmond Grin upisao 14 poena i 11 asistencija.

Finiks se dobro držao uz pomoć Vorena i Bledsoa, koji su postigli po 20 poena.

Oklahomi nije pomogao treći tripl-dabl Rasela Vestbruka ove sezone (41 poen, 12 skokova, 16 asistencija), pošto ih je na njihovom terenu srušio bivši igrač - Serž Ibaka. Španski reprezentativac je sa Orlandom gostovao Tanderu posle sedam sezona provedenih u Oklahomi i bio je surov prema svojoj ekipi, pošto je postigao poen za pobedu od 119:117.

Ne samo to, već je i odigrao partiju karijere i ubacio rekordan 31 poen. Osim Ibake raspoloženi su bili Pejton sa 23 i Furnije sa 21 poenom.

Pogledajte i Ibakine poene:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N P

    14. novembar 2016 | 09:32

    La Vine nije igrao pa je Beli uskočio u startnih 5......kad bi imao ovakvih prilika vise tad bi pokazao sta zna.....

  • Dzon25

    14. novembar 2016 | 10:11

    Idemo nemanjaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA