Karlo Anćeloti progovorio o magli i prekidu meča Zvezda - Milan, i navijačima se neće svideti šta je rekao!

Posle 28 godina, čuveni trener i nekadašnji igrač "rosonera" dao je interesantnu izjavu hrvatskom listu

  • 18

Karlo Anćeloti, jedna od najznačajnijih fudbalskih ličnosti u istoriji Italije i Evrope, prisetio se čuvenog meča osmine finala Kupa šampiona između Crvene zvezde i Milana, koji je prekinut pri rezultatu 1:0 u 64. minutu zbog magle u Beogradu.

Bilo je to 9. novembra 1988. godine, a u intervjuu koji je trener Bajerna dao "Sportskim novostima", hrvatski novinar je uveo Italijana u pitanje o tom meču konstatacijom da je "zbog magle sudija prevideo loptu u Zvezdinoj mreži i da nije primetio da je Vasiljević postigao autogol".

- Činilo nam se da je Zvezda nešto petljala sa sudijom - rekao je Anćeloti.

Ko je sudio?

- Tedesko - kratko je rekao Italijan i stavio tačku na tu priču, a "Sportske" su konstatovale: "Ah, u fudbalu se više ne možeš osloniti čak ni na Nemce".

Ostao je upamćen komentar Holanđanina Ruda Gulita da je tada nebo spaslo veliki Milan. Ekipa iz Ljutice Bogdana povela je 1:0 pogotkom Dejana Savićevića, ali je glavni sudija prekinuo meč zbog magle.

Novi meč je odigran sutradan, rezultat je bio 1:1, strelci su bili Piksi Stojković i Marko van Basten, identičan kao i u prvom meču na Apeninima, tako da su morali da se izvode penali, gde su bolji bili gosti 4:2 koji su otišli u narednu rundu Kupa šampiona, a kasnije te godine i osvojili titulu prvaka Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жика Живац

    14. novembar 2016 | 13:03

    Kakva je to bio ambijent,krenes na stadion magla pala,Dejo i Pančev su tad bili vojaci,ispred stadiona na razglasu jave da je Dejo dobio dozvolu od Jna da igra..slavlje kao da je pao gol..i dade ga Dejo!Ma bre to samo mogu prvaci Evrope!

  • Jovan

    14. novembar 2016 | 12:55

    Zvezda petljala sa sudijom?Pa ko je trazio prekid meca nakon sto je Zvezda povela.Klecali ste pred sudijom da to ucini,i to takve igracke velicine kao sto su bili Gulit i Van Basten.Niste imali lek za Zvezdu cak i u prvom mecu,i da je Zvezda prosla Milan tada,to bi bila najveca fudbalska senzacija.Zvezda bi vec tada bila prvak Evrope.Neskromno to tvrdim,jer onakva igra Zvezde u oba meca sa Milanom je za dozivotno pamcenje.

  • Жика Живац

    14. novembar 2016 | 12:58

    Te godine su roso-neri osvojili na srecu,da niste vi,osvojili bi mi!Spasili su vas penali,magla i sudija!80.000 ljudi,magla,ih kad se setim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA