≫ 

SVETSKI REKORD: Promenio devet zemalja za 22 godine i napravio 28. transfer, a zovu ga Ludak!

Ludačka avantura Sebastijana Abreua nema kraja ni u 40. godini

  • 1

Urugvajski napadač Sebastijan Abreu postavio je novu granicu svetskog rekorda sa 28. transferom u karijeri, pošto je pojačao brazilski niželigaški klub Bangu.

On je svetski rekord oborio već 23. transferom, promenio je devet država za 22 godine, a njegov poduhvat teško da će iko dostići. Zagazio je u 40. godinu života, nosi nadimak "Ludak", a svi transferi zajedno su iznosili oko 6.5 miliona funti.

Krenuo je 1995. od Defensora, igrao je i za Deportivo La Korunju od 1998. do 2004. posle čega su krenule serije pozajmica. Na američkom kontinentu se potom dugo zadržao, braneći boje Nasionala, Montereja, River Plate, a u Evropu se vratio kada je 2009. došao u Real Sosijedad na pozajmicu. Pre Bangua, igrao je za Santa Telku, koja mu nije jedini klub u 2016, pošto je nastupao za Sol de Ameriku. Ukupno je igrao za 23 kluba, pošto se u neke vraćao u okviru 28 transfera.

Ipak, Abreu ima još čime da se pohvali, postigao je odlučujući gol iz penala za plasman Urugvaja u polufinale protiv Gane, i to Panenkom. Igrao je u Urugvaju, Argentini, Meksiku, Španiji, El Salvadoru, Brazilu, Paragvaju, Izraelu i Grčkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA