≫ 

PORAZ SRBIJE U HARKOVU: Ukrajinci i sudija srušili Orlove kojima nisu svirana 2 penala (VIDEO)

Trenutak nepažnje u 38. minutu i sporne sudijske odluke odlučile ovaj prijateljski meč

  • 23

Svakom nizu jednom dođe kraj, a tako je završen i ovaj fudbalske reprezentacije Srbije od osam mečeva bez poraza! Bolja od Orlova u Harkovu, u prijateljskom meču, bila je reprezentacija Ukrajine koja je trijumfovala rezultatom 2:0 (1:0).

UKRAJINA - SRBIJA 2:0

(Šahov 38, Jarmolenko 87)

UKRAJINA: Bojko, Fedeckij, Krivcov, Ordec, Rakickij, Butko, Sidorčuk, Mališev, Šahov, Cigankov, Karavejv, Zozulja (Bjesedin 62)

SRBIJA: Rajković (Jovanović 46), Pejčinović, S. Mitrović, D. Tošić (Ivanović 80), Ignjovski, Gudelj, Radoja, Mladenović, Z. Tošić (Marković 46), Katai (Mitrović 70), Pavlović (Pešić 46)

Nezasluženo, reklo bi se! Srbija je bila bolji rival na terenu, propustila je nekoliko šansi na samom početku, Orlovima nisu svirana dva penala, ali su trenutak nepažnje u 38. minutu i sporne odluke sudije rešili utakmicu.

Kao i u većini mečeva unazad, Orlovi su ponovo gol primili posle sopstvene greške. Do tada perfektna odbrana nije ispratila Zozulju i Šakova i Ukrajnici su jedan napad koji nije obećavao iskoristili da olako savladaju Predraga Rajkovića.

Konačan rezultat postavio je Jermolenko iz penala, nakon što ga je Mitrović oborio u kaznenom prostoru. Diskutabilna odluka švedskog sudije Martona Strombergsona koji sasvim sigurno nije bio na visini zadatka

Šteta, velika šteta što je na taj način prekinut ovaj niz Orlova koji su u rezervnom sastavu igrali u Harkovu. I ne samo da su igrali, nego dominirali sve do tog primljenog gola.

Još u 5. minutu moglo je da bude 2:0 za Srbiju, ali je Andrija Pavlović dva puta bio neprecizan u razmaku od samo 120 sekundi. Prvi put je preko gola prebacio loptu sa 16 metara koju mu je Katai ostavio na tacni, drugi put sa samo tri-četiri metra, iskosa sa leve strane, blokirao ga je jedan defanzivac Ukrajine.

Pritisak Orlova se nastavio i posle toga. Olako je naša selekcija dolazila do kaznenog prostora Ukrajinaca. Pejčinović, Stefan Mitrović i Duško Tošić su odlično držali tu poslednju liniju, iznosili loptu do centra.

Mladenović je pravio velike probleme po toj desnoj strani Ukrajinaca, Ignjovski imao težak zadatak da zaustavi Karavejva... Debitant Radoja je pokazao zašto je standardan prvotimac u Selti.Sjajno je sekao napade domaćeg tima i smireno ostavljao loptu Gudelju ili Kataiju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Duško Tošić i Andrija Pavlović nisu bili na nivou i otuda ne čudi što su svoje mesto na poluvremenu prepustili Markoviću i još jednom debitantu - Aleksandru Pešiću. Katai je u tom trenutku prešao na levu stranu i upravo je nad njim morao da bude sviran prekršaj za penal.

Igrao se 50. minut kada je Rotan po stopalu zakačio bivšeg fudbalera Crvene zevdze, ali je Šveđanin ostao nem bez obzira što je bio blizu događaja. Da je kontakta bilo govori i povreda zbog koje je Katai kasnije napustio igru.

Kad smo već kod Kataija ne možemo, a da ne pomenemo da se od njega mnogo više očekivalo u odsustvu Tadića i Kostića. Srbij je bio potreban vođa na terenu, neko raspoložen da deli lopte, a Katai to večeras nije bio. Dobio je priliku ''da se pokaže'', nije je iskoristio. Posle ovog meča definitivno možemo da stavimo tačku na tekstove pojedinih medija da je ''Katai novi Dejan Savićević''.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nedugo zatim još očiglednija situacija za penal. Ukrajinski defanzivac je rukom izbacio loptu u korner ispred srpskih napadača, a pištaljka se ponovo nije čula. Nije pomoglo ni to što je ruka bila daleko od tela. Ćak i više nego na SP 2010. kada je Vidiću sviran penal protiv Australije.

Muslin je potom reagovao i u igru ubacio Aleksandra Mitrovića, junaka remija u Velsu, ali napadač Njukasla nije uspeo ono što mu je pošlo za nogom pre tri dana.

Kazna je stigla u 87. minutu, mada je pitanje da li je sudijska ili ukrajinska? Jarmolenko je prosto naleteo na Stefana Mitrovića, a Strombergson je jedva čekao da pokaže na belu tačku. Rezervista Aleksandar Jovanović je otišao na svoju levu stranu, lopta je po sredini ušla u gol.

Dakle, Srbija jeste porazom završila 2016. godinu, ali bolje daje niz prekinut sada nego u nekom zvaničnom meču. A prvi takve vrste Orlovi će igrati u martu protiv Gruzije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dima

    15. novembar 2016 | 21:37

    Nista bez brata Tadica I Kostica :)

  • VIKTOR KING

    15. novembar 2016 | 21:32

    Nema veze ovo je prijatelska meni qualifikacie vise vazni

  • Mr. No

    15. novembar 2016 | 22:11

    Pa sa ovim sastavom dobro da nismo primili 5 komada. Aloooo Ignjovski, Gudelj, Pejcinovic itd. Kao da ih je Limeni selektirao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA