Priča o najvećem kumstvu srpskog fudbala: Kako je Miloje pretvorio Dekija Stankovića u Labuda (FOTO) (VIDEO)

U fudbalu možda nije uobičajeno da se velika prijateljstva i bratstva javljaju kada postoji veliki generacijski jaz* Zato ima nečeg posebnog u kumstvu Dejana Stankovića i Zvonka Milojevića

  • 4

U zlu se poznaju junaci, a sa sudbinom su se Deki i Zvonko mačevali zajedno, Kada je Milojević doživeo tešku saobraćajnu nesreću, Stanković je uvek bio tu za sve. I kada je bila potrebna pomoć oko lečenja u Ribarskoj banji, i kada je trebalo da se obezbedi čarter let od Nemačke do Beograda...

>>> Zvonko Milojević otvorio dušu za Telegraf, 9 godina od stravične nesreće: Lekari su mislili da neću moći ni da pričam, ali ja sam Srbin i Ciganin! (VIDEO)

>>> Milojević i dalje pamti gest Partizanovaca: Reči Ljubiše Tumbakovića koje će kupiti Delije za sva vremena!

U znak zahvalnosti, Miloje mrino spava ispod uramljenog Stankovićevog dresa sa reprezentativnog oproštaja.

- Rekao sam supruzi: Marina, urami mi Dekija, a ne njegov dres! Eto, Deki je na taj način uvek pored mene, on je najviše zaslužan za to što se meni deševalo posle nesreće. Zato hoću kad se probudim da prvo vidim slike Dekija Stankovića, Zvezde i Audija koji su mi najdraže.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I danas je Stanković u svakodnevnom kontaktu sa Milojevićem, javi se čim to nove i velike obaveze u UEFA dozvole. Nekadašnji lider reprezentacije sada je desna ruka novog prvog čoveka Evropske kuće fudbala Čeferina, a nekada je bio „gušter“ koji je u Miloju dobio starijeg brata u Zvezdinoj svlačionici.

- Sedam godina razlike je između nas, a kada je došlo njegovo vreme za prvi tim, ja sam bio kapiten. Odem u Zemun da ga pokupim kolima, i to je potpuno drugačije. Ne gledaju te isto igrači kada izađeš iz kola kapitena i kada dođeš gradskim prevozom (smeh). To je bio samo početak velikog prijateljstva koje je prirodnim tokom preraslo i u kumstvo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Znate, ja sam izašao iz omladinaca Zvezde i znam koliko mi je bilo teško kada se ulazi u prvu ekipu, koliko su me teško prihvatali. Mogu samo da zamislim kako je njemu bilo jer on igra u srcu terena i mora dobro da funkcioniše sa 10 igrača u polju, ja sam iza svih pa mi je sa te strane bilo lakše. Koliko sam mu pomogao, on najbolje zna, nadam se da jesam bar malo – skroman je Milojević.

Na sreću, Stanković je bio svestan da je od budućeg kuma naučio mnogo toga. O njihovom odnosu sve govori nadimak.

- Kada je prešao iz omladinske škole u prvi tim, rekao sam mu: Labude, ti si ptica koja je simbol kraljevstva, a najjači si bio u svojoj generaciji. Treba da budeš labud u prvom timu kao što si bio u omladincima. Tada je sve počelo, a on je meni uzvratio ovim rečima: Ja sam možda budući Labud, ali ti si trenutno taj u ekipi!

Reči kapitena obistinile su se protiv Kajzerslauterna.

- Meč sa Kajzerslauternom je prvi u kom je jedan naš tim pobedio nemački posle produžetaka. Taj meč je pokazao i da Zvezda kao tim ima veliku perspektivu, ali je izbacila i Dekija Stankovića, jednog vanserijskog igrača.

I ne samo igrača, već i čoveka. Zato je i Miloje bio prvi uz rame Dekiju na oproštaju od Crvene zvezde 15. novembra pre dve godine, ispostavilo se, na godišnjicu saobraćajne nesreće. Pod severnom tribinom je ispratio Labuda raširenih krila u istoriju, kao nekada na trening.

(Bojan Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bizon

    15. novembar 2016 | 18:03

    Deki je veliki covek.

  • Djomla

    15. novembar 2016 | 17:58

    Bori se miloje bori se miloje bez tebe na golo stvarno trulo jeee idrzi legendoo

  • VukBgd

    15. novembar 2016 | 17:24

    Priča koja treba da stoji uramljena u Zvezdinoj svlačionici na Marakani! Bravo, bravo, bravo! Trebalo bi da se raspitate i da napišete sličnu priču o Nemanji Vidiću i njegovom drugaru iz Užica....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA