≫ 

Iliev: Moramo da prodamo dvojicu igrača, sigurno dovodimo štopera (VIDEO)

U ovom trenutku imamo šest-sedam igrača vrednosti između 2 i 3 miliona koje možemo da prodamo sve zajedno u ovom prelaznom roku. Znači, već su tolika interesovanja i ponude da možemo da izbrišemo sve dugove ako bismo ih prodali, kaže iliev

  • 18

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev obelodanio je planove za predstojeći prelazni rok, koji će, kako je rekao, biti glazura urađenog posla od trenutka kada je preuzeo rukovođenje sportskim sektorom kluba. 

Iliev je, u razgovoru za klupsku televiziju, otkrio da će u januarskom prelaznom roku klub sigurno dovesti jednog centralnog defanzivca, a da će dvojica igrača, iz grupe od šest-sedam najtraženijih i najvrednijih, biti prodata kako bi Partizan nesmetano funkcionisao do avgusta.

- Nema prevelike filozofije. Potreban nam je centralni odbrambeni igrač i to ćemo dovesti - jasan je Iliev na pitanje o profilu igrača koji je potreban.

Naravno, potreba za štoperom pojavila se onog trenutka kada je svima u klubu postalo jasno da se na buntovnog Goguu više ne može računati. Fudbaler iz Obale Slonovače je posle kršenja klupske discioline otputovao u Kijev, gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Dinaomom, naravno, pošto dva kluba dogovore obeštećenje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iliev je pričao i o odlascima.

- U ovom trenutku imamo šest-sedam igrača vrednosti između 2 i 3 miliona koje možemo da prodamo sve zajedno u ovom prelaznom roku. Znači, već su tolika interesovanja i ponude da možemo da izbrišemo sve dugove ako bismo ih prodali. Dakle, mi od tih šest-sedam igrača moramo da prodamo dvojicu da bismo mirno mogli da funkcionišemo do kraja evropskih kvalifikacija u avgustu. Ono što je sigurno, izvagaćemo najbolje za klub. Svaku odluku ćemo javno obrazložiti i pojasniti svaku eventualnu zavrzlamu ili nejasnoću.

Štoper, dakle, siurno stiže ove zime i moguće je da će biti jedino pojačanje. Već izvesno vreme aktuelna je priča o dovođenju desnog beka, o čemu je takođe svoj sud na uvid javnosti da sportski direktor crno-belih.

- Dokle god imamo igrače koji odgovoraju trenerovim zamislima, nećemo ni pokušavati da dovedemo igrača. Što se tiče desnog beka, imamo i našu školu, a imamo i igrača koji je tu već dugo (Vulićević), tako da nema potrebe da se dovodi neko. Isto važi i za druge pozicije. Dolasci će biti usloveljni odlascima, koji, nažalost, moraju da se dese. Mnogo je stvari koji utiču na to zašto neko mora da ide, i to je tema koja bi morala da se pojasni našim navijačima. Postoje igrači koji su dosegli svoj limit i trenutak je da se na njima zaradi. Da zarade i oni i klub. Ne treba zaboraviti da je zbog eliminacije iz Evrope izostala finansijska injekcija, pa je i to razlog zbog kojeg se moraju prodavati igrači.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Andrea Mbuji-Mutombo je bio pred potpisom za Partizan, ali je samo pola sata utakmice sa Videotonom bilo dovoljno Ilievu odustane od Belgijanca. Obrazložio je i zbog čega.

- Mutomboa sam još pre dve sezone predložio tada Nikoliću i Nađu. On je tada odradio pripreme, svi su bili zadovoljni, međutim rekli su i da mu "nešto" fali. Prošle su dve godine, on je u međuvremenu igrao za Invernes, i ostao mi je u pozitivnom sećanju. Rekoh, hajde da ga opet vidim, da vidim da li vredi. Do utakmice sa Videotonom sam bio ubeđen da je on igrač za Partizan, a vidim i da su krenule da kruže priče kako je već potpisao, da je sve to formalnosta... Ipak, u tih 30 minuta video sam da nema karakter za Partizan. Ja u tih 30 minuta nisam video to što ja tražim i šta meni treba, iako je tehnički i taktički vrlo obučen.

A, fali mu?

- Jednostavno, nema taj karakter kao što ga imaju Everton i Leonardo. Nama su takvi igrači potrebni. I samo takve ćemo i dovoditi. U krvi naših igrača mora biti stav da se sve sem pobede smatra neuspehom, ma koliko pre toga zaređali sa pobedama. Tako sam od malena naučen u Partizanu, do danas. To želimo da usadimo svim igračima koji dođu sa strane. Imamo dvojicu igrača koji to nose u sebi (Everton i Leonardo) i takav karakter igrača nam je potreban. Samo takav da bismo mogli da ostvarujemo rezultate na nivou kluba kakav je Partizan.

Ostatak intervjua sa Ivicom Ilievim možete pogledati u nastavku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA