≫ 

Najjače patriotske pesme srpskih navijača u stranim zemljama: Svi pamte Delije u Zagrebu, a šta tek reći o ludo hrabrim Grobarima kroz centar Istanbula (VIDEO)

Srpski navijači često su velike pobede proslavljali rodoljubivim pesmama, naročito ako ih ostvare na gostovanjima u zemljama sa kojom je naša zemlja ratovala tokom istorije

  • 12

Nedavni trijumf Zvezde protiv Bamberga u Nemačkoj do te mere je razgalio Delije, koje su u velikom broju bile u hali, a na kraju su slavili uz patriotsku pesmu, koja je od utakmice sa Ludogorecom hit na Severu - ''Pukni zoro''.

Pesma koja aludira na balkanske ratove grmela je u Nemačkoj. Nije to redak slučaj da srpski navijači slave uz patriotske pesme, naročito ukoliko su one izvojevane na gostovanju, a naročito ako je to na tlu zemlje sa kojom je Srbija ratovala u svojoj istoriji.

Tamo daleko, Oj Kosovo Kosovo, Marš na Drinu... redovno su na repertoaru Delija, Grobara i ostalih srpskih navijača.

U ovom tekstu ćemo vas podsetiti na neke od pesama srpskih koje su posebno ostale upečatljive, naročito jer su pevane na izuzetno nezgodnom terenu, gde su najupečatljiviji primeri Zagreba i Istanbula.

Ovo je pet najupečatljivijih videa:

5. Delije u Nemačkoj - Pukni zoro

4 - Grobari u Istanbulu - Tamo Daleko

Iako su poraženi sa 2:1 u revanšu plej-ofa Lige šampiona od Fenerbahčea u Istanbulu (u prvoj utakmici u Beogradu bilo je 2:2), Grobari su ponosno ostali na tribinama stadiona u Istanbulu i pevali čuvenu srpsku pesmu.

3 - Delije u Solunu - Oj Kosovo Kosovo na 2.30

Meč protiv Arisa bio je izuetno napet, jer je ispred stadiona došlo do velikih incidenata i tuče, a i na samom stadionu je bilo slično. Delije su iskoristile priliku i da zagrme uz pesmu o Kosovu.

2 - Delije u Zaprešiću - Marš na Drinu na 3.55 u snimku

Duel protiv Intera iz Zaprešića značio je prvi povratak navijača Zvezde u Hrvatsku i predgrađe Zagreba još od rata devedesetih i raspada SFRJ.

Mnogo tenzije viđeno je tokom puta, ulazak navijača je kasnio skoro celo prvo poluvreme, a Delije su na kraju na tribinama iskoristili priliku i da zapevaju patriotske pesme.

1 - Korteo Grobara kroz ulice Istanbula uz pesmu ''Svaki Turčin zna, zvaka bula zna, da je Obilić, srpski sin zaklao Murata''

Svima je poznato koliko su ulice Istanbula neprijateljski teren za protivničke navijače. Nažalost, bilo je i žrtava među srpskim pristalicama, kada je 2014. godine Marko Ivković izgubio život u Istanbulu uoči meča Galatasaraja i Zvezde, posle sukoba sa pristalicama turskog kluba.

Zbog toga ovaj postupak Grobara, kada su prolazeći kroz centar Istanbula skandirali kako Obilić kolje Murata zaslužuje da se nađe na prvom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arkan

    17. novembar 2016 | 12:51

    Zajedno smo najjaci !

  • Doktor PFK

    17. novembar 2016 | 15:10

    Srbi bili i ostali najhrabriji!!!!!

  • Partizanovac

    17. novembar 2016 | 14:55

    Kod "Delija" i "Grobara" nema patriotizma, samo interes. To su horde pijanih i naduvana bildera koji sve što rade rade za pare. Čast izuzecima ako ih uopšte ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA