≫ 

DERBI LUDILO: Ronaldo rešetao, Borusija slomila Bajern, Murinjo ispustio pobedu (VIDEO)

Tekstualne prenose mečeva možete pratiti na našem portalu

  • 4

Subota je donela nekoliko odličnih evropskih derbija, a najbolje se pokazao Real pobedom nad Atletikom sa 3:0.

ATLETIKO MADRID - REAL MADRID 0:3

(Ronaldo 21, 70, 77)

Atletiko je krenuo u najjačem sastavu, izuzetno ofanzivno od starta, pošto su u timu Tores, Grizman, Karasko i Saul. Kraljevski klub su predvodili Ronaldo i Bejl, a zbog povreda Zidan nije mogao da računa na neke važne igrače. Ipak, to se nije osetilo, ve' u 22. minutu, Kristijano Ronaldo zatresao je mrežu iz slobodnog udarca, u čemu mu je pomogao i živi zid lošim postavljanjem. U nastavku, inicijativa Atletika dugo je bila jalova, Real je vrebao priliku iz kontre ili polukontre.

Na poluvreme se otišlo sa 0:1, a Ronaldo može da se pohvali kako je prvi igrač sa 20 golova iz slobodnog udarca u Španiji, Lionel Mesi ga prati sa 17. U nastavku, Atletiko je improvizovao uzaludno, bilo je i nervoze i pritisaka na sudiju, naročito u režiji temperamentnog Dijega Simeonea.

Pokušao je da osveži ekipu Simeone uvođenjem Koree i Gameira umesto Gabija i Toresa, dok je nervozni Ronaldo dobio žuti karton odmah posle toga, u 63. minutu. Malo kasnije, Stefan Savić je napravio penal nad Ronaldom, uzaludno su trajali dugo protesti Jorgandžija. Portugalac je preuzeo odgovornost i nije pogrešio, poslao je loptu tik uz stativu. Tu se nije zaustavio, dočekao je i asistenciju Bejla za het-trik i potpunu noćnu moru domaćih navijača, uz svoj čak 39. het-trik u dresu Reala.

               BORUSIJA DORTMUND - BAJERN 1:0

(Obamejang 11)

Gol Obamejanga bio je presudan u derbiju Nemačke. Ovo je Bajernu prvi poraz u Bundesligi ove sezone, i sada zaostaju tri boda za liderom Lajpcigom, dok im se Borusija približila na tri boda na trećem mestu. Mogli su izabranici Tomasa Tuhela da slave i ubedljivije, ali je Nojer u 70. minutu odbranio Obamejangu šansu 1 na 1 i tako sprečio Milionere da uvećaju prednost.

Bajern je preko Riberija pogodio mrežu, i to na spektakularan način, ali je gol poništen zbog ofsajda. Bilo bi to pravo remek - delo, jer je postigao gol petom kroz noge.

11. minut - GOOOOOL u Dortmundu! Vodi Borusija, strelac je fenomenalni Obamejang. Pogotku je prethodila akcija koju je inicirao upravo najbolji igrač domaćeg tima dodavanjem petom na desnu stranu. Usledio je centaršut na peterac i sigurna egzekucija Obamejanga.

MANČESTER JUNAJTED - ARSENAL 1:1

(Mata 68 - Žiru 89)

Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images

Mančester junajted: De Hea, Valensija, Džons, Roho, Darmijan (Blind 64), Kerik, Erera, Mata (Šniderlin 85), Pogba, Marsijal (Runi 62), Rašford.

Arsenal: Čeh, Mustafi, Košćielni, Dženkinson (Okslejd Čemberlen 84), Monreal, Kokelan (Džaka 80), Elneni (Žiru 73), Remzi, Ozil, Volkot, Sančez.

KRAJ NA OLD TRAFORDU! BEZ POBEDNIKA U DERBIJU: Mančester junajted - Arsenal 1:1.

- GOLLL!!! Arsenal je izjednačio preko Žirua u 89. minutu. Odličan skok i egzekucija glavom

- Dve poluprilike za Junajted i posle gola. Najpre je Roho glavom iz blizine šutirao pored gola, a i Mata je mogao do drugog pogotka.

- GOLLLL!!! Junajted vodi 1:0 golom Mate u 68. minutu, ali pola pogotka je svakako Ererin. Odlična asistencija na peterca i sigurna egzekucija Španca.

- Zanimljiv podatak: Na današnji dan, pre 25 godina, Junajted je pobedio Zvezdu rezultatom 1:0 i osvojio Superkup Evrope.

- Ovacije Old Traforda dobio je Vejn Runi koji je zamenio Marsijala u 62. minutu.

- Arsenal 10 godina nije pobedio na Old Trafordu i kako trenutno igra može da bude zadovoljan i bodom.

- Počelo je drugo poluvreme, Junajted je već imao dve prilike.

- POLUVREME na Old Trafordu! Bez golova u derbiju kola PL. Junajted je bio bolji, tri odlična šuta kao golu Čeha koji je odlično intervenisao.

- Igrao se 35. minut kada je Valensija oboren u kaznenom prostoru Arsenala. Murinjo je video penal, ali sudija nije. Otuda i ne čudi besna reakcija Portugalca. Krajnje diskutabilna situacija. Već u narednom napadu Čeh je odbranio Matin udarac.

Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

- Pola sata igre - bez golova! Ali i bez nekih pravih prilika u nastavku.

- Junajted je izgubio samo jedan meč od Arsenala u prethodnih 10 susreta. I to u oktobru 2015. godine kada su Tobdžije slavile 3:0.

- Dve prilike u prvih šest minuta. Najpre je Matin udarac iz slobodnjaka završio pored gola, da bi Sančez na drugoj strani bio neprecizan sa peterca.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marić

    19. novembar 2016 | 22:35

    3 gola Ronalda, hejteri, možete samo da hejtuete..

  • Srele

    20. novembar 2016 | 08:56

    Jedan je C7

  • Eeee

    21. novembar 2016 | 13:46

    Bas mi,je drago sto je Atletiko izgubio i sto se onaj napaljeni Simeona spustio na zemlju.Svaka cast Ronaldo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA