≫ 

Partizan jedva do pobede: Đurđević golom odgovorio na batine Bačke (VIDEO)

Crno-beli uz mnogo problema osvojili tri nova boda

  • 11

Kakav meč u Humskoj - "prljav" do maksimuma!

Partizan je posle teške i mukotrpne borbe protiv Bačke, uspeo da upiše tri boda zahvaljujući upornošću koju su krunisali golom Uroša Đurđevića u 78. minutu.

>>> UMALO TUČA U HUMSKOJ: Rvački zahvat nad Evertonom izazvao haos na terenu! (VIDEO)

Bio je to trenutak kada su malobrojni navijači u Humskoj konačno mogli da odahnu, jer sve što se do tada dešavalo išlo je "na vodenicu gostiju", neverovatno istrajnih da taktikom "tuci protivnika kad god primi loptu" sprovedu do samog kraja i umalo su u tome uspeli.

Srećom po crno-bele, stalna ofanziva im se isplatila protiv gostiju koji su kao retko koji tim do sada u Humskoj, istukli igrače domaćeg sastava.

Na kraju, ostaće upamćeno: Partizan je zabeležio 11. od 12 takmičarskih utakmica od dolaska Marka Nikolića, a Bačka je ostala na samo jednom bodu i dva postignutog gola u gostima ove sezone. Ne čudi nas uopšte što je to tako.

Od početka meča taktika ekipe trenera Govedarice bila je jasna: potpuno neutralisati igru veznog reda crno-belih stalnim i često iritantnim "seckanjem" prekršajima, koji su, sa svakim sledećim, pojačavali nervozu igrača, klupe i navijača Partizana.

Podatak da su gosti već posle pola sata napravili 15 prekršaja, od kojih je skoro svaki bio na granici žutog kartona, dovoljno govori o tome sa kakvom su idejom igrači Bačke želeli da nautrališu Baograđane.

Crno-beli uglavnom nisu pronalazili rešenje za takav pristup gostiju, mada su imali dve-tri dobre prilike da ih ranije matiraju i meč liše veće neizvesnosti. Leonardo je početkom drugog poluvremena promašio gol sa sedam metara, Stevanovićev centaršut nešto kasnije, nije imao ko da isprati, a sjajnu šansu propustio je i everton čiji je pokušaj glavom otišao tik uz stativu.

Nije bilo gola, i nervoza igrača Partizana bila je sve veća, a eskalirala je u 64. minutu kada je umalo došlo do tuče na terenu i na klupi. Gajić je najpre MMA zahvatom oborio Evertona, ovaj je uzvratio i udario igrača Bačke. Priskočili su igrači oba tima, a "zavarničilo" je i na klupama, i trebalo je da prođe nekoliko minuta dok se strasti nisu primirile. Srećom, nije eskaliralo težim incidentom, ali tenzija je u tom trenutku bila tolika da se "nožem mogla seći".

Igrači Bačke nisu odstupali od svoje taktike. Tukli su, stajali defanzivno i nisu igrali fudbal. Partizan je više želeo pobedu i za to je nagrađen. Spretni Đurđević je još jednom pokazao kakav je igrač: uprkos "džudo zahvatu" čuvara, uspeo je da zahvati loptu ubačenu iz kornera i glavom je, uz pomoć stative, preusmeri u gol.

Bio je to trenutak kada su crno-beli konačno mogli da odahnu, ali posao nije bio završen.

Parrizan je do kraja pokušavao da drugim golom otkloni dileme oko pobednika, ali su se ispromašivali pa nisu uspeli u tome, i umalo su bili kažnjeni. Naime, pet minuta pre kraja, Gajić je sačekao centaršut i sa pet metara prebacio gol Kljajića, za uzdahe na tribinama.

Partizan - Bačka 1:0

(Đurđević 78)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Balažic (od 70. minuta Saša Ilić), Milenković, Miletić - Jevtović, Everton - Janković (od 60. minuta Božinov), Leonardo (od 91. minuta Radin), A. Stevanović - Đurđević.

BAČKA: Čupić - Nikolić, Ilić, Klisura, Đurić - Bajić, Balabanović - Švonja, Čeković (od 7. minuta Galić), Trivunović (od 62. Milovac) - Zečević.

Superliga, 16. kolo:

Rad – Mladost 1:2

(Lutovac 15 pen – Bojović 24 pen, 53)

Subota:

Borac – Metalac 1:2

(Galvao 90+2 – Stojanović 41, Jovanović 87)

Spartak – Voždovac 0:2

(Stojanović 34, Zec 37)

Čukarički – Radnički Niš 4:1

(Jevtić 20, 35, 54, Matić 85 – Mrkić 61)

Javor – Radnik 1:0

(Gafurov 10)

Partizan – Bačka Palanka 1:0

(Đurđević 78)

Napredak – Crvena zvezda 17.00

Vojvodina – Novi Pazar 17.00

Tabela: Crvena zvezda 38 bodova, Partizan 35, Vojvodina 32, Napredak 31, Mladost Lučani 28, Radnički Niš 27, Spartak 22, Metalac 21, Javor 20, Rad 19, Voždovac 17, Čukarički 16, Radnik 15, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac Čačak 8.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA