EURO SKENER Vladimira Vermezovića: Rusija i Ševčenko pokupili aplauze

Trener Partizana oduševljen igrom "baćuški" i ukrajinskog asa, Holanđanima predviđa ispadanje, kao i Hrvatima, Šveđanima, a ne otpisuje Čehe

  • 1

Prva runda EURA je gotova. Karte su otvorene, sada znamo šta možemo da očekujemo, sve ekipe su za 90 minuta pružile uvod u njihovu snagu i mogućnosti. Utisci posle prvog kola su bolji nego na prethodnom Mondijalu jer nije bilo nekih negativnih stvari.

Situaciju na EURU za "Telegraf" skenira trener Partizana, Vladimir Vermezović. 

- Utisci su pozitivni. Nijedan meč nije završen sa 0:0, svi su pokazali da nisu slučajno među 16 najboljih na kontinentu, osim pobede Danske nije bilo nekih veliki iznenađenja.

Pre dve godine na Mondijalu, posle prvog kola se najviše pričalo o suđenju i čudnoj lopti "Džabulani". Sada je samo fudbal u fokusu...

-  Suđenje je bilo bolje nego ono na koje smo navikli u Ligi šampiona. Osim španskog arbitra koji je u prvom kolu pomagao domaćinu Poljskoj protiv Grčke, ne možemo da se žalimo na arbitražu. Što se lopti tiče, ove su bolje od "Džabulanjija", ali verujte nisu ni one idealne. Možemo da očekujemo neke čudne golove...

Koja reprezentacija i igrač su vas najprijatnije iznenadili?

- Niko ko učestvuje na EP se ne može nazvati iznenađenjem, jer je ovo 16 najboljih selekcija Evrope. Jedino je Danska napravila neočekivan rezultat. Ako bi morao da izdvojim nekoga ko je impresionirao igrom, onda su to Rusi. Zaista su odigrali fenomenalno protiv Čeha i ako ovako nastave, mogu daleko da doguraju. Od igrača, najviše me je oduševio Ševčenko. Svi znamo kakav je on igrač i ne možemo ga nazvati iznenađenjem. Ali, uzimajući u vidu povredu, pozne godine, zaista je oduševioi drago mi je zbog njega.

Kako vidite rasplet u grupama?

- Drugo kolo je deonica kada već može da se kalkuliše. Oni koji su u prvoj runi izgubili, sada moraju da se vade, pa nas očekuju još zanimljiviji mečevi. U grupi "A" kao favorite vidim Ruse i Čehe, koji su doživeli težak poraz u prvom kolu, ali su dobro odigrali. U grupi "B" sam i ranije progonozirao prolaz Nemačke i Portugalije, tako da ostajem pri tome. Holanđani su još u pripremnim utakmicama pokazali da nešto ne štima. Hrvatska je u grupi "C" napravila prvi korak pobedivši Irsku, ali i dalje dajem prednost Špancima i Italijanima. Na kraju, Šveđani su gotovo otpisani u grupi "D". Ali, zato bi Ukrajina mogla da pomrsi konce Francuskoj i Engleskoj, pa treba biti oprezan kada je ta grupa u pitanju - zaključio je Vermezović.

(A.Gligorić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA