Marina Maljković otvorila novu besplatnu školu košarku za devojčice!

Iako je juče bio naporan dan za nju, s obzirom na to da je njena ekipa, francuski Lion, igrala utakmicu protiv Luksemburga, veliko joj je zadovoljstvo što je došla jer "čim je zakoračila u školu, imala je dobar osećaj"

  • 0

Devojčice u Beogradu od danas mogu trenirati košarku u još jednoj besplatnoj školi košarke Marine Maljković koja je otvorena u OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji.

U okviru "Pokreta za žensku košarku Marina Maljković" , u osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili", osnovana još jedna škola košarke u kojoj devojčice mogu besplatno da treniraju.

Otvaranje škole je pomogao Grad Beograd i opština Palilua, a njihovi predstavnici su prisustvovali otvaranju i izrazili zadovoljstvo što se ona otvorila baš na Međunarodni dan deteta.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio selektorki košarkaške reprezentacije Srbije Marini Maljković i poručio da očekuje da će neke od devojčica koje su danas počele sa treninzima biti u reprezentaciji Srbije jednog dana.

- Hvala joj što naše mlade dame na Paliluli imaju šanse da besplatno pohađaju školu kosarke. Mislim da je važno da ulažemo u mladost, da mlade ljude sklonimo s ulice, da im damo sve mogućonosti kako bi izrasli u poštene, čestite i sposobne ljude - istakao je Jovičić.

Ovo je veoma važan projekat, rekao je on i dodao da će opština Palilula uvek davati podršku takvim projektima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Otvaranju je prisutvovala i tvorac ideje o besplatnim školama košatrke Marina Maljković koja je zahvalila Gradu Beogradu na tome što je prepoznao i pomogao ideju, i rekla kako je cilj srpske prestonice da se što više dece besplatno bavi sportom.

Kako je rekla, iako je juče bio naporan dan za nju, s obzirom na to da je njena ekipa, francuski Lion, igrala utakmicu protiv Luksemburga, veliko joj je zadovoljstvo što je došla jer "čim je zakoračila u školu, imala je dobar osećaj".

Ispred gradskog veća otvaranju je prisutvovala Tanja Popović koja je podsetila da su gradski menadžer Goran Vesić i ona sa zadovoljstvom prihvatili ideju Marine Maljković jer, kako je rekla, opšte je poznato da se devojčice manje bave sportom od dečaka.

Predstavnica Unicefa Vesna Savić Đukić takođe je bila gost prvog treninga u višnjičkoj osnovnoj školi i rekla kako Unicef podržava ovaj, kao i sve projekte u kojima deca uče socijalne veštine, kako da podnesu i pobedu i poraz.

Projekat "Pokret za žensku košarku Marina Maljković", u kojoj devojčice besplatno treniraju košarku, osnovan je krajem prošle godine, po ideji srpske selektorke Marine Maljković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA