≫ 

Čukarički igra za proleće u Ligi šampiona, Matić i Srnić su imali šta da kažu omladincima (VIDEO)

Brđani od 18.00 časova igraju protiv Rozenborga za plasman u baraž Lige šampiona

  • 1

Na velikom ispitu nalaze se omladinci Čukaričkog! Kako sačuvati 1:0 iz prvog meča 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, proći Rozenborg i ostavriti jedan od najvećih uspeha srpskog fudbala - prezimiti u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Brđani će od 18.00 časova na svom terenu dočekati norveški Rozenborg i u slučaju povoljnog rezultata (svaka pobeda i remi) igraće u baražu LŠ u februaru.

To bi ujedno značilo i to da je aktuelni šampion Srbije među 24 najbolje selekcije Evrope.

Šta znači igrati baraž za Ligu šampiona?

Foto: FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Šampionska grupa Lige šampiona mladih, gde se Čukarički nalazi, u startu broji 32 nacionalna pobednika. Posle dva eliminaciona kola to će se prorediti na osam ekipa, a svi verujemo da će i Brđani biti među njima.

One se ukrštaju u plej-of utakmicama sa drugoplasiranim timovima iz grupne faze takmičenja koji su raspoređeni u osam grupa. Reč je o omladincima plasiranim preko seniora koji se na startu takmišenja raspoređuju u osam grupa od po četiri ekipe.

U tim grupama igra svako sa svakim i samo prvoplasirani su obezbedili nastavak takmičenja odnosno direktno su izborili osminu finala. Drugi iz grupa se u plej-of utakmicama sastaju sa preostalih osam ekipa iz šampionske grupe, a o parovima protivnika odlučiće žreb 12. decembra u sedištu UEFA u Nionu.

O Rozenborgu i revanš meču kvalifikacija na Banovom Brdu?

Foto: FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Trener Čukaričkog Mihajlo Jurasović smatra da će revanš biti mnogo teži nego ta prva utakmica u Norveškoj.

- Siguran sam da će meč ovde biti teži. Tamo kad smo išli gledali smo Rozenborg na snimcima i znali smo od prilike šta nas čeka, a sad smo sigurni u to šta nas čeka. Nadam se dobroj utakmici i mislim da ćemo iz nje izaći kao pobednici. Relano neće biti lako. Rozenborg je izuzetno dobar tim, tačno zna šta hoće i nisu ni u jendom momenu pomislili da su već poraženi iako imamo gol prednosti - rekao je Jurasović i dodao:

- Spremali smo se u proteklom periodu i dobru analizirali stvari koje smo uradili kako treba, kao i one koje nisu valjale i mislim da ćemo dobrom igrom uspeti da rešimo probleme koji su se javili povremeno u igri. Igrači su svi zdravi, spremni i jedva čekaju da krene utakmica. Nadam se daćemo se radovati tamo negde oko 20 časova.

Fudbaler Zehrudin Mehmedović je naveo da se ekipa Čukaričkog više pita u revanš utakmici, jer ima rezultatsku prednost, ali i svoju publiku i stadion.

Foto: FK Čukarički Foto: FK Čukarički

- Nadam se da ćemo dobro da odigramo. Spremali smo se tokom cele nedelje, dobro radili i trenirali i ekipa je nadam se na visini zadatka. Nadam se i da ćemo da slavimo i da čekamo neku jaču ekipu na Brdu. Biće puno ljudi da nas podrži, da pobedimo i da se svi radujemo. Svesni smo svega što smo odradili i mislim da je ovo istorijski uspeh za klub, ali i za igrače - rekao je Mehmedović.

Velika podrška za omladince od članova prvog tima...

Tokom meča sa Domžalama skoro čitav prvi tim je bio na tribinama stadiona i bodrio Jurasovićeve pulene.

Nema sumnje da će nešto slično biti i danas, a kapiten Igor Matić i Dragoljub Srnić su se svojim ''naslednicima'' obratili video porukom.

A video posted by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

A video posted by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

Kako do ulaznica?

Karte za utakmicu Čukarički-Rozenborg su besplatne, ali obavezne i mogu se preuzeti uz ličnu kartu na blagajni stadiona na Banovom brdu, Beogradskog bataljona 25 danas od 12.00 časova do početka meča, odnosno do 18.00 časova.

Uz jednu ličnu kartu moguće je dobiti najviše četiri ulaznice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA