Srećan sam i ponosan! Krajnje neočekivana izjava golmana Legije posle osam primljenih golova

Za čuvara mreže poljskog prvaka Radoslava Čierzniaka težak poraz u Dortmundu je samo "dobra škola"

  • 0

I bi debakl kakav Liga šampiona nije doživela. U istorijske almanahe biće zapisano: Borusija - Legija 8:4!

>>> ISTORIJSKA GOLEADA: Ovako se mreža nikada nije tresla u Ligi šampiona, i to za 22 minuta! (VIDEO)

Ako smo nešto naučili u fudbalu, to je onda sledeća misao: "ako Nemac može da te ponizi, poniziće te". Borusija je bila nemilosrdna prema Poljacima, kao Nemci onomad protiv Brazila u polufinalu Mondijala ili Bajern mnogo puta prema svojim protivnicima.

I dok se čitava Evropa divi goleadi Tomasa Tuhela i žali goste, čovek koji bi možda i najviše trebalo da bude "u bedaku", golman Legije Radoslav Cierznijak, zapravo je srećan?! Da, tako je.

Mnogi bi posle osam primljenih golova nojevski stavili glavu u pesak i čekali da vreme odradi svoje, ali ne i Radoslav, koji je stoički podneo debakl, i timski i lični, u nezaboravnoj dortmundskoj noći.

Na pitanje poljskih medija "da li je bio nervozan s obzirom na to da je debitovao u Ligi šampiona", otvorio se...

- Da, u početku jesam, ali sam se posle nekog vremena opustio i osetio veliko zadovoljstvo zbog toga gde sam. Naravno, žao mi je zbog osam primljenih golova, ali uprkos tome sa osmehom sam napustio teren. Osećao sam se ponosnim, jer znam da bi milion njih voleli da su bili na mom mestu: da brane u Ligi šampiona.

Sa 33 godine Cierznijak je dobio priliku da oseti draž igranja najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, i osetio ga je na najboljniji način.

- Ne znam da li mi je ovo bio prvi i ujedno poslednji meč u Ligi šampiona, ali ću ga definitivno pamtiti dok sam živ. Za mene je ovaj poraz, kao i oni prethodni, velika lekcija, bolna, ali ipak lekcija. Dopada mi se to što nismo otišli tamo da se branimo i izgubimo 4:0 ili 5:0, već smo sve vreme igrali napadački.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA