BITKA ZA VARŠAVU: Na ulicama grada krv, na terenu 1:1 (VIDEO)

Poljska i Rusija podelili plen u drugom kolu Grupe A na Evropskom fudbalskom prvenstvu

  • 0

Na ulicama Varšave pala je krv nekoliko sati uoči susreta Poljske i Rusije u drugom kolu grupe A na Evropskom fudbalskom prvenstvu, a na terenu – 1:1. Nerešeno odgovara „zbornoj komandi“, pošto je pobedila u prvom meču, dok domaćin EURA može da bude zadovoljan bar zbog toga što je kao i protiv Grka iščupao bod. U poslednjem kolu Poljaci moraju da pobede Čehe da bi otišli u četvrtfinale, a Rusima je za to dovoljan i bod protiv senzacionalnih evropskih prvaka iz 2004.

Rusi su poveli u 37. minutu preko snalažljivog Džagojeva, koji je glavom znalački reagovao na centaršut Aršavina iz slobodnog udarca iskosa. Ruski napadač je vodeći strelac šampionata, pošto je protiv Čeha dao dva gola.

I dok je bod Poljacima protiv Grka doneo Levandovski, za drugi remi je zaslužan njegov saigrač iz redova nemačkog šampiona Borusije iz Dortmunda Blaščikovski. U 57. pogodio je dijagonalno iz trka rašlje gola Malafejeva. One starije ljubitelje fudbala, naročito Zvezdine navijače, taj pogodak je mogao da podseti na gol Dejana Savićevića kada su "crveno-beli" na "Marakani" pobedili Keln 2:0 u Kupu Uefe 1989. godine.

Do kraja meča je bilo nekih poluprilika i pokušaja, ali je rezulatat ostao nepromenjen.

Živo je bilo na tribinama. Ruski navijački sektor je razvio veliku zastavu na kojoj vitez drži mač i štit, a napis je: „Ovo je Rusija“. Ruskoj himni se sporadično zviždalo, a na povike: „Rusija, Rusija“, na početku meča, odgovor je stigao brojnijim i gromoglasnijim: „Poljska, Poljska“.

Poljska – Rusija 1:1

(Blaščikovski 58 - Džagojev 37)

Nacionalni stadion u Varšavi.    Gledalaca: 55.920   Sudija: Volfgang Štark (Nemačka)

POLJSKA (4-2-3-1): Titon, Pišček, Vasilevski, Beniš, Perkis, Poljanski (od 85. Matuščik), Dudka (od 73. Mježejevski), Obranjak (od 90. Brožek), Muravski, Blaščikovski, Levandovski.

RUSIJA (4-3-3): Malafejev, Žirkov, Ignaševič, A. Berezucki, Anjukov, Denisov, Zirjanov, Širokov, Aršavin, Džagojev (od 79. Izmailov), Keržakov (od 70. Pavljučenko).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA