Srpkinje će igrati na EP! Posebno će vas dirnuti reči Milice Dabović: Ostaje jedna žal! (VIDEO)

Evo i konačnog spiska učesnika kontinentalnog prvenstva u Češkoj

  • 2

Uprkos porazu od Ukrajinki u Nišu, košarkaške reprezentativke Srbije plasirale su se na Evropsko prvenstvo u Češkoj, gde će naredne godine braniti šampionsku titulu osvojenu pre godinu dana u Budimpešti!

Naša reprezentacija je kvalifikacije završila na drugoj poziciji u grupi, i nalazi se među šest drugoplasiranih timova koji su osigurali prolazak u Češku.

Osim domaćina, na Evrobasketu igraće još i branilac titule Srbija, kao i Slovenija, Letonija, Francuska, Italija, Crna Gora, Ukrajina, Mađarska, Slovačka, Rusija, Grčka, Belgija, Belorusija, Turska i Španija.

- Dosta je bilo emocija u ovom okupljanju koje smo imali za poslednje dve utakmice kvalifikacija. Bilo je tako i prošlog novembra, ali to nam je donelo sjajan rezultat, jednu ubedljivu pobedu protiv Nemačke i upravo verujem da će taj rezultat u Pioniru da nam pomogne da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Naravno da sam nezadovoljna porazom, nezadovoljni smo svi, jer mislim da nismo vratili publici ni u Kraljevu ni u Nišu ono što su oni zaslužili, iako smo u Kraljevu pobedile Luksemburg - rekla je selektorka Marina Maljković, i osvrnula se na samu utakmicu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Nema mnogo priče. Emocije su u celom ovom novembarskom okupljanju učinile svoje. Večeras smo videli dve napadačke ekipe. Mi nismo igrale našu prepoznatljivu odbranu. Kada ne igramo tako, onda ne možemo nikoga da pobedimo. A danas je bilo koš za koš. Kada pogledate statistiku vidite da je pobedila ona napadačka ekipa koja je imala bolji procenat. Još jednom iskreno hvala publici. Osećamo se loše, što nismo vratile pobedom. Mislim da je to bila naša dužnost, da smo morale to da uradimo. Nije se desilo. Vidimo svi, nema potrebe da se objašnjava kolika je motivacija svih naših protivnica. Videli ste po njihovom slavlju, s obzirom da su se one kvalifikovale na Eurobasket i pre ove utakmice. Vidite svi koliko smo motiv svima - dodala je Maljkovićeva.

Sada već bivši kapiten Milica Dabović od početka je verovala da će Srbija biti u prilici da brani titulu.

>>> MILICE, HVALA ZA SVE: Dabovićeva se u suzama oprostila od Srbije! (VIDEO)

- Rekla sam par miliona puta da nikada nisam izašla nezadovoljna sa terena i srećna sam zbog toga. Uvek ću dati sto posto, bilo da igram dva minuta ili 32. Devojke treba da se bore dalje bez mene. To je najbitnije. Da shvate gde su, da dostignu vrhunac i sledećeg leta da opravdaju titulu šampiona i ja im želim svu sreću. Jedino ostaje žal što neći više sa svojom sestrom da igram i da budem uz nju. To me je bolelo i zato sam zaplakala dok je bila himna… - rekla je Milica.

U sličnom stanju je bila i njena sestra Ana.

- Previše emocija u meni posebno jer je ovo sestrina poslednja utakmica, poslednja utakmica i Dragana Đilasa kao predsednika. Puna dvorana u Nišu i završili smo porazom. Tužna sam, ali sa druge strane ponosna na naš narod što nas je stvarno ispratio kao šampione. Žao mi je što nismo uzvratile na bolji način, a to je većom borbom, željom i pobedom. Bile su ovo teške kvalifikacije. Nismo imale dovoljno vremena da se uigramo, da se spremimo. Iskreno, teško je kada nismo na okupu. Definitivno je trebalo bolje da odigramo. Želim još jednom da zahvalim publici što je došla da nas isprati i svima vama što ste bili uz nas i danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA