≫ 

Ko bi igrao regionalnu ligu ako bi se u ovom trenutku prekinuli šampionati bivše SFRJ?

Najveći gubitnik bi svakako bio Hajduk iz Splita

  • 48

Regionalna liga - tiha patnja svih ljubitelja fudbala i fudbalskih stručnjaka u regionu!

Liga o kojoj se stidljivo priča nekoliko godina unazad i liga koja bi trebalo da zaživi od 2018. godine. Podsetimo, to je nedavno otkrio predsednik FSS Slaviša Kokeza.

- Ideja je da se to takmičenje igra paralelno sa domaćim šampionatima, a održavalo bi se između februara i maja. Same nagrade ne bi bile male, već bi bile veoma značajne i imale bi veliki uticaj na budžete svih klubova - izjavio je Kokeza u julu.

Pobednik bi dobio 2.5 miliona evra i mesto u Ligi šampiona, a generalna ideja je da se takmiči 12 klubova - Srbija bi imala četiri predstavnika, Hrvatska tri, BiH dva i po jedno mesto bi dobili Slovenija, Crna Gora i Makedonija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tu se stalo i to su poslednje informacije. Novih, barem što se tiče regionalne lige, nemamo.

Ali smo zato odlučili da na polusezoni, ili nešto više od te granice, podvučemo liniju i vidimo kojih 12 timova bi igralo regionalnu ligu da se sada biraju klubovi po plasmanu.

Na Facebook stranici Telegrafa želeli smo da ispitamo koliko su na društvenim mrežama aktivni navijači ''velike četvorke'' i koga ima najviše, a sudeći prema glasovima, srpski klubovi dominiraju:

Srbija: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Napredak

Hrvatska: Rijeka, Dinamo, Osijek.

Bosna i Hercegovina: Zrinjski, Radnik Bijeljina.

Slovenija: Maribor

Makedonija: Vardar

Crna Gora: Budućnost

U Sloveniji je odigrano najviše kola do sada - 17! U Srbiji, Hrvatskoj i BiH 16, a u Crnoj Gori i Makedoniji 15.

Rijeka je osvojila najviše bodova (42), dok jedan manje ima Crvena zvezda (41). Potom slede Maribor 37, Budućnost 36, Dinamo 36, Zrinjski 35, Partizan 35, Vojvodina 35, Vardar 34, Osijek 33, Napredak 31, Radnik 29.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    24. novembar 2016 | 17:24

    To je jedini nacin da se podigne kvalitet fudbala na ovim prostorima. A ko bi gledao te utakmice? Pa naravno, normalni ljudi, kojh jos uvek ima.

  • Misel

    24. novembar 2016 | 16:38

    Srb 5,hr 5,bh 4,slo 2,maj i cg po 1 klub Nema gostujucih navijaca,liga od avgusta ,1 u ls,2 u kvalifikacije,3 u le. Posle toga neki plej of od 8 klubova u srbiji za sampiona po kup sistemu.mozemo da se lazemo,ali ovo je jedini nacin do punih tribina

  • Pametnjakovic

    24. novembar 2016 | 16:02

    Fali Velez, Sarajevo, Zeljeznicar, Sloboda Tuzla, Celik, Olimpija, Radnicki Kragujevac, Radnicki Nis, Dinamo Vinkovci.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA