ŽELIM ZLATO! Jakim rečima je Sale Đorđević najavio pohod na Eurobasket!

Prema njegovim rečima dobra stvar za reprezentaciju Srbije je što neće morati da menja gradove tokom turnira

  • 3

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da je glavni cilj na Evropskom prvenstvu 2017. godine osvajanje zlatne medalje.

- Moramo da budemo mentalno spremni i izuzetno posvećeni jer to dugujemo navijačima i sebi. Verujem da ćemo biti pravi, želimo zlato i to svi moji igrači znaju - rekao je Ðorđević za sajt FIBA.

Ðorđević nije želeo previše da komentariše rivale Srbije u grupnoj fazi šampionata Evrope - selekcije Turske, Rusije, Velike Britanije, Letonije i Belgije.

- Idemo od utakmice do utakmice. Za nas će prvi duel na prvenstvu biti najvažniji u istoriji srpske košarke, a onda svaki sledeći još bitniji - poručio je selektor "orlova", sa kojima je osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

>>> Raspored košarkaša Srbije na Eurobasketu! Drugi i treći meč najbitniji u grupi

Prema njegovim rečima dobra stvar za reprezentaciju Srbije je što neće morati da menja gradove tokom turnira koji se održava u četiri zemlje jer se završnica igra u Istanbulu, u kojem će biti i u grupnoj fazi.

- Očigledno je da je to samo jedan detalj, ali će pomoći. To nas sprečava adaptacije i putovanja, kako nas, tako i navijača. Uopšte nije loše. Znamo koliko nas dug put čeka - poručio je Ðorđević.

Evropsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra naredne godine, a titulu brani Španija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag Novi Sad

    24. novembar 2016 | 14:49

    Bravo LEGENDO...To je ....Igracina..Trenercina.. to je Sale Đorđevic. ..SAMO NAPRED...ZIVELA SRBIJA .

  • Putin R.S

    24. novembar 2016 | 14:53

    Ne zalici se Sale. Polako sve u svoje vreme. Da ne bude "hocu zlato", a ne dodjemo ni do 1/4 finala.

  • Ja

    24. novembar 2016 | 14:50

    Svi mi mnogo sto sta zelimo...treba ostati na zemlji i realno proceniti sopstvene i vrednosti protivnika...a onda mnogo raditi i davati sve od sebe u svakoj sekundi biti najbolji kad je najteze...ako to nasi umiju da nauce...do sada nisu ni oni ni selektor koliko vidim...krupne reci uzimaju u usta...najpre treba zlato osvojiti pa onda reci ,ovo je bio CILJ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA