8 najlegendarnijih momenata Džerardove karijere: Od Olimpijakosa, istanbulske bajke, do horora protiv Čelsija (VIDEO)

Legenda Liverpula i engleskog fudbala otišla u penziju, a prisetili smo se najupečatljivijih momenata njegove karijere

  • 2
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Legendarni Stiven Džerard je danas, 24. novembra, 2016. godine objavio da završava karijeru. Navijači Liverpula, ali i svi ljubitelji fudbala zbog toga osećaju određenu prezninu, jer je bio fudbaler kakav se retko rađa. Gotovo celu karijeru proveo je na Enfildu, izuzev dve poslednje sezone, kada je na zalasku karijere otišao u Los Anđeles Galaksi, da promoviše fudbal u SAD, ali i da zaradi.

Bio je rođeni lider, kapiten, vođa... Kada niko nije smeo da preuzme odgovornost, svi su mogli da njemu dodaju loptu i da očekuju magiju. Ili loptu koja ima oči i spaja sa golom, ili bombu ka golu, posle kojih je neretko postizao neke od najspektakularnijih golova. Davao ih je

Takvih je dao pregršt u svojoj karijeri, a nekoliko njih će se zauvek pamtiti. Navijačima Liverpula posebno je omiljen i zbog golova protiv najvećeg rivala, Mančester junajteda. U penziju odlazi kao fudbaler koji je u dresu protivničkog kluba dao najviše golova na Old Trafordu od svih (postigao ih je pet).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, omiljeni momenti navijačima Liverpula sigurno su Istanbul 2005. godine, kada je pokrenuo jedan od najvećih preokreta u istoriji fudbala, i kada su se Crveni okitili petom titulom prvaka Evrope u istoriji, iako su na poluvremenu gubili sa 3:0 od Milana.

Nekoliko meseci ranije takođe je imao magičan momenat, kada je režirao neverovatan preokret protiv Olimpijakosa, za jednu od najluđih utakmica na Enfildu ikada, kada je pobeđen Olimpijakos.

Jedina mrlja koja ostaje u njegovoj karijeri, jeste klizanje protiv Čelsija. Liverpul je bio u naletu da konačno osvoji Premijer ligu još od 1990. godine. Ipak, klizanje u odsudnom trenutku i poklon gol za Čelsi na 0:0 kasnije je uticalo na to da ih Siti pretekne na tabeli i tu prednost su Građani zadržali do kraja.

Pogledajte i najspektakularnije golove i momente koji su obeležili njegovu karijeru. U skladu sa brojem koji je obeležio njegov fudbalski vek, odabrali smo ih osam.

1. Gol protiv Milana u Istanbulu 2005. godine.

Tada je i počeo veliki preokret, posle čega je Liverpul stigao do 3:3, da bi zatim pobedio na penale i osvojio Ligu šampiona.

2. Gol protiv Olimpijakosa 2004. za opstanak u Ligi šampiona u poslednjim trenucima.

Liverpul je gubio sa 1:0 u prvom poluvremenu i u nastavku su im trebala tri gola. Upravo je Džerard postigao treći za preokret od 3:1 u samom finišu meča, i to na fantastičan način.

3. Gol protiv Vest Hema u finalu FA kupa 2006. godine:

Još jednom je bio igrač odluke u utakmici za trofej i ponovo fantastičan gol:

4. Bomba protiv Mančester junajteda 2001. godine:

5. Legendarni volej protiv Midlzbroa 2005. godine, možda i njegov najlepši gol:

6. Prvi gol za Liverpul protiv Šefild Vendzdeja 1999. godine:

7. Het-trik protiv Evertona 2012. godine.

Bio je nemilosrdan i prema drugom najvećem rivalu - Evertonu:

8. Klizanje protiv Čelsija, kojim je otišla u nepovrat poslednja prilika da osvoji titulu u Premijer ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA