Zvezdi se ovo nikada nije dogodilo u Evroligi, čak ni pre 18 godina! (VIDEO)

Crveno-belima nikada do sada neko u Evroligi za 40 minuta igre nije postigao 100 ili više poena, a to se sada dogodilo u duelu sa Efesom

  • 32

Crvena zvezda je poražena od Efesa u Istanbulu sa 100:79, i tako sada ima skor 4:5 u Evroligi. To je i prvi poraz crveno-belih u Evroligi u kojem je ''pukla stotka'', od kako učestvuju u najelitnijem takmičenju. Bili su crveno-beli konstantno u zaostatku, ali su u jednom delu poslednje četvrtine uspeli da se približe na -5, a imali su i napad za dodatno smanjenje prednosti.

>>> Zvezda prišla, pa joj je nada za preokret brutalno ugašena stotkom! (VIDEO)

Čak je i Simonović tada uhvatio loptu i želeo da proigra saigrače pod košem, ali je lopta otišla između njih. Tada je usledio neverovatan pad u igri ekipe Dejana Radonjića. Efes je ređao koš za košem i razlika je iz minuta u minut rasla neverovatnom brzinom. U poslednjoj sekundi je Kotom pogodio trojku kojom je doneo turskoj ekipi stotku, a zvezdi najviše primljenih poena u Evroligi u jednoj utakmici tokom 40 minuta.

Kažemo za 40 minuta, pošto se desilo još jednom da je Zvezda primila 100 poena, i to baš na istom mestu u Abdi Ipekči dvorani, kada je poražena od Galatasaraja sa 110:103. Ipak, tada su viđena čak dva produžetka (u regularnom delu je bilo 82:82).

Bio je to kobni duel, kada je pred dvoranom ubijen navijač Zvezde Marko Ivković.

Ako računamo samo regularni deo utakmice, Zvezda je najviše poena primila od Real Madrida prošle sezone u drugom kolu regularnog dela, kada je u Madridu bilo 98:71. Sada je granica primljenih poena pomerena na 100, a to se ni malo neće svideti Dejanu Radonjiću.

Upravo je njegova čvrsta odbrana jedan od razloga zašto je Zvezda tek posle pet sezona prvi put prešla negativnu granicu.

Zanimljivo je da čak ni u sezoni 1998/99 nije bilo stotke za crveno-bele, pa će poraz od Efesa dodatno da boli navijače Zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    24. novembar 2016 | 20:43

    Umor. Tempo je neverovatan. Dobro je momci. Moglo je i bolje ali sta da se radi. Glavu gore i malo odmorite. Ritam je paklen.

  • Sox

    24. novembar 2016 | 20:39

    POPUST 21% U IDEI !!!!

  • odgovornost

    24. novembar 2016 | 21:16

    Izgubit se moze..al ovoliko para ubacit u zvezdu a ovako igrati je nedopustivo...ako se pare bacaju da bi se uslo medju 16 i to nazivati uspjehom je za zatvor...malo raditi analizu igre i trenera...pricati o smjeni ..kad partizan gubi svi naslov su..ko je novi trener.itd..malo realnosti i odgovornosti za bacene pare..narodne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA