Di Mateo potpisao na dve godine

Italijan više nije tek vršilac dužnosti trenera evropskog fudbalskog prvaka Čelsija već je avanzovao, što je ozvaničeno na papiru

  • 0

Italijanski trener Roberto di Mateo (42) od danas i zvanično nema više status privremenog trenera Čelsija. Potpisao je ugovor na dve godine, a to mu je nagrada što je za kratko vreme na klupi londonskog tima, na koju je došao iz nužde, osvojio Ligu šampiona i engleski Kup.

Di Mateo je u martu nasledio Portugalca Andrea Viljasa Boasa, kome je bio pomoćnik, pošto je ovaj morao da ode zbog loših rezultata. Iako se spekulisalo s mnogim velikim trenerskim imenima, Čelsijev gazda Roman Abramovič, ruski milijarder, dao je poverenje Italijanu, koji je dres kluba nosio od 1996. do 2002. godine.

– Neizmerno sam srećan što sam imenovan za glavnog trenera. Postigli smo odlične rezultate prošle sezone i ušli u istoriju. Cilj nam je da produžimo dalje sa te osnove – rekao je Di Mateo.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA