Kako izgleda Novakov mesec bez tenisa? (FOTO)

Pauza između dve teniske sezone traje oko šest nedelja - kako je koristi najbolji srpski teniser?

  • 2

Duga sezona sa velikim brojem turnira, konstantnim putovanjima, privikavanjima na različite podloge i uslove za igru samo su neke od činjenica zbog kojih se tenis opravdano smatra jednim od najnapornijih sportova.

To posebno važi za igrače u samom teniskom vrhu, koji imaju obavezu da ispune kvote za učešče na turnirima, na kojima vrlo često stižu do samih završnica, pa u roku od dva dana već kreću sa učešće na novom.

Period između sezona traje oko šest nedelja - od završnog Mastersa do prvog turnira početkom godine, uglavnom u Australiji i bogatim arapskim zemljama.

U tom periodu, sve je podređeno odmoru, i svaki igrač, pa i Novak Đoković, koristi ga da bi se maksimalno opustio a potom pripremio za novu sezonu.

PORODICA

Najlogičnije je da ćete svaki slobodan trenutak želeti da provedete sa svojim najbližima, zar ne? Đokoviću je to prvi prioritet i maksimalno koristi što po ceo dan može da se opusti sa svojim sinom Stefanom i suprugom Jelenom. Dešavalo se prethodnih godina da nekoliko dana provedu na Kopaoniku, ili egzotičnoj destinaciji, konkretno na Maldivima.

Ovaj put ipak, Novak koristi slobodne dane u Beogradu - najpre zbog svadbe njegovog prijatelja Viktora Troickog, a potom i zbog njemu uvek dragih obaveza u okviru fondacije "Novak Đoković". Ujedno, srpski teniser je iskoristio priliku i da u okviru Đokovića proslavi godišnjicu godišnjicu braka svojih roditelja.

FONDACIJA

Poznat kao veliki filantrop i čovek koji želi da menja svet oko sebe na bolje, najbolji srpski teniser uživa u svim aktivnostima svoje fondacije, kao i Teniskog saveza Srbije.

Druženja sa mališanima, otvaranje vrtića i pokretanja raznih programa za decu za Novaka je uživanje pre nego obaveza.

Foto: TSS Foto: TSS

NOVA GODINA

Na samom kraju godine dok ceo svet traži načine kako da adekvatno proslavi "najluđu noć", Novak je već tada ili u Dubaiju ili u Australiji zbog priprema za prvi gren slem u sezoni, Australijan open.

U 2016. godini je Đoković već 4. januara po prvi put nastupio na turniru u Dohi koji je osvojio, a isti plan ima i za 2017, kada će odbrana u Kataru početi već 2. januara. Učešće je tamo, inače, potvrdio i Endi Mari.

PRIPREME

Posle nekoliko dana bez treninga, Novak se vraća u sedlo. Reket ponovo u ruke i optimizacija tela za nove izazove. Ako je porodica tu sa njim, onda sve to lakše ide...

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on

ISHRANA

Način ishrane je bio jedan od katalizatora za ogroman Đokovićev uspeh koji ga je plasirao među teniske besmrtnike.

Od momenta kada je izbacio gluten na koji je alergičan, srpski teniser vrlo, vrlo ozbiljno polaže na to šta unosi od namirnica, koje se u poslednje vreme svode na sveže povrće.

Od toga nije odstupao ni na Maldivima, a kako se priča, čak ni na opštem veselju tokom svadbe Viktora Troickog.

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on

Pre dolaska u Beograd, Novak je bio u svom veganskom restoranu "Ekvita", koji je u aprilu otvorio u Monte Karlu.

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on

MARKETING

U decembru ima prostora za obaveze prema sponzorima, koje se uglavnom svode na snimanje promotivnih spotova. Prethodnih godina je Novak dosta bio aktivan po tom pitanju.

Jedan od važnijih sponzora je i asutralijska vinarija "Jacob's Creek", koja je pravila i film o našem teniseru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yug

    1. decembar 2016 | 20:53

    Majstore,bitte mici se od onoga spanca,i brata izvuci iz toga

  • Ljuba

    1. decembar 2016 | 21:07

    Mesec mu je u znaku Leblebija, semenki, kikirikija i ostalih energetski ekstremno bogatih semenki. Na zdravlje Noco !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA