≫ 

Klivlendu se ovo nije desilo još od osvajanja titule, Vučevićev dabl-dabl i drama Orlanda (VIDEO)

Od srpskih košarkaša niko nije bio na terenu u noći između četvrtka i petka

  • 0

Poslednji put Klivlend je vezao dva dva poraza još tokom prošlosezonske finalne serije NBA lige sa Golden Stejtom, a šampion je uspeo da se ''drži'' sve do početka decembra.

Međutim, nakon kiksa protiv Milvokija, Kavsi su zabeležili i ubedljiv poraz od Los Anđeles Klipersa rezultatom 113:94.

- Odigrali smo dve veoma loše utakmice. Da li ćemo izgubiti i treću uzastopno? To je nešto o čemu bi trebalo dobro da razmislimo - rekao je Lebron Džejms koji je ubacio ''samo'' 16 poena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Koliko ih nije išlo govori i podatak da su ove sezone prvi put propustili da ubace 10 ili više trojki protivniku.

Sada su stali na devet, a najviše ih je zabeležio Ričard Džeferson - čak četiri! I to je bilo jedino što je ubacio prethodne noći. Kajri Irving je bio najefikasniji sa 28 poena, Kevin Lav je takođe imao 16 kao i Džejms. Samo njih četvorica su bili dvocifreni.

Džej Džej Redik je sa 23 poena bio najefikasniji u redovima Klipersa. Grifin je zabeležio 13 poena, ali i 11 asistencija što mu je rekord karijere u NBA. Deandre Džordan je imao devet poena i 15 skokova. Rivers i Kravford su ubacili po 12.

Nikola Vučević je odigrao još jednu dobru partiju za Orlando, ali je njegov tim poražen od Memfisa u uzbduljivoj završnici - 95:94.

Crnogorac je zabeležio 18 poena i 11 skokova za pola sata koliko je igrao.

Ali nije mogao u potpunosti da zaustavi Marka Gasola koji je nanizao 25 poena. Poslednja dva sa linije penala na 12 sekund do kraja. Orlando je imao napad za pobedu, ali su se spetljali i izgubili loptu.

Pored Vučevića, kod Medžika su se istakli Furnier sa 28 poena, Grin sa 14 i Ibaka sa 11. Gasola su u redovima Memfisa pratili Danijels sa 19 i Harison sa 11 ubačenih poena.

Rezultati:

Orlando - Memfis 94:95

LA Klipers - Klivlend 113:94

Majami - Juta 111:110

Milvoki - Bruklin 11:93

Dalas - Šarlot 87:97

Hjuston - Golden Stejt 132:127 (posle dva produžetka)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA