Zvezda i Žalgiris mogu da odigraju još 100 mečeva, ali onaj sa Divcem u postavi će se zauvek pamtiti (VIDEO)

Prošlo je 17 godina...

  • 10

Bio je Božić 1999. godine kada je Crvena zvezda u krcatom Pioniru dočekala Žalgiris, u okviru FIBA Evrolige.

Zvezda koja je u svojoj ekipi imala sjajne igrače kao što su Vidačič, Pavićević, Stanojević, jestratijević, Bolić, Popović, Topić, Rakočević i Peković, ali jedno se poprilično razlikovalo od ostalih - VLADE DIVAC.

Nekadašnji as Partizana i legendarni jugoslovenski košarkaš iskoristio je ''lokaut'' u NBA ligi u želji da igra utakmice dok pauza traje.

Na stolu je imao ponude i Zvezde i Partizana, a mnogi sus e našli u čudu kada je izabrao crveno-beli dres pre onog crno-belog koji je nosio od 1986. do 1989. godine.

- Zbog igranja Zvezde u Evroligi prihvatio sam crveno-beli dres i mislim da nisam pogrešio. Ali štrajk u NBA ligi je završen pa se vraćam da odradim još jedan ugovor - rekao je Divac tada, iako se u medijima često pominjalo da se gorko pokajao što je igrao za Zvezdu.

A odigrao je samo dva meča, i navodno je plaćen 250.000 dolara po utakmici.

Jedan od ta dva bio je upravo protiv Žalgirisa u Pioniru koji je Zvezda dobila rezultatom 77:69. Drugi protiv Orteza, ali su crveno-beli tada poraženi u Francuskoj.

Ali, da se vratimo na taj meč sa Žalgirisom... Navijači Zvezde su mu klicali i pevali, dok su Grobari već na sledećem meču Partizana istakli transparent ''Vlade, Vuče Brankoviću.'' I čini se da mu nikada nisu oprostili što je nosio crveno-beli dres.

Sada, 17 godina kasnije Žalgiris će ponovo gostovati u Pioniru. Prošle sezone su igrali u Areni i uspeli su da trijumfuju (68:70).

Bila je to jedna od slabijih partija Zvezde u Evroligi, ali su bez obzira na lošu igru imali šut za pobedu - Vilijamsov sa 10 metara. Pre toga propuštena su dva napada pri rezultatu 69:66 za goste. U ta dva meča crveno-beli dres nosili su i sadašnje uzdanice – Luka Mitrović, Nemanja Dangubić, Čarls Dženkins, Branko Lazić i Nikola Rebić koji neće nastupati u petak zbog bolesti.

- Žalgiris je klub bogate tradicije, iz zemlje u kojoj je košarka sport broj jedan, ali znači i nešto više od toga. Klub je bio prvak Evrope, ima mnogo trofeja, osvojio je Saporta kup, dašanji pandan Evrokupu, imaju 19 titula prvaka Litvanije.

- Pokazali su da protiv svih ekipa mogu da igraju veoma kvalitetno. Ne ide nam na ruku to što su u najboljoj formi od početka takmičenja. Čeka nas teška utakmica ne samo zbog naših problema, već i zbog njihovog ozbiljnog kvaliteta, ali i načina igre koji nam "ne leži - rekao je Dejan Radonjić u najavi meča.

Utakmica između Zvezde i Žalgirisa na programu je od 19.00 časova. Crveno-beli imaju skor 4-5, a gosti 3-6.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    2. decembar 2016 | 12:10

    .!. XXAAXXAA .!. Zbog tih utakmica, dobrim delom je kkcz u zamrzivacu, otkinuo ih je Divac za MILION DOLARA i te novce odmah sledece godine ulozio u KKP zajedno sa Sasom Danilovice, buducim predsednikom KSS .!. XXAAXXAA .!.

  • Saša

    2. decembar 2016 | 11:19

    Napred Zvezdo,samo napred Zvezda!!!!!

  • Stevan2.0

    2. decembar 2016 | 14:08

    A zasto ce se pamtiti? Zato sto su ih pobedili?? Kao da vam neko kaze pobedili smo kk Stulac par poena razlike. Mi smo ih drali redovno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA