≫ 

Leonardo i Đurđević za osmehe u Humskoj: Rutinska pobeda Partizana protiv Javora! (VIDEO)

Dominacija crno-belih pred svojim navijačima i nastavak duge serije bez poraza

  • 14

Fudbaleri Partizana opravdali su ulogu favorita protiv Javora, pobedili Ivanjičane 2:0 i nastavili poteru za Zvezdom, rame uz rame sa Vojvodinom, koja je u nedelju takođe upisala nova tri boda (protiv Napretka 2:0).

Golove za crno-bele postigli su najbolji igrači vicešampiona u poslednje vreme: Đurđević u 31. i Leonardo u 47. minutu meča u kome su igrači Marka Nikolića sve vreme imali punu kontrolu utakmice protiv rivala kome je koncentracija striktno bila usmerena na odbranu svog gola.

Partizanu je ovo bila 11. pobeda u poslednjih 13 utakmica Superlige, uz dva remija, i to je ono što daje nadu navijačima da se taj niz može produžiti i u nastavku sezone.

Ono što jedino može da brine Nikolića posle meča sa Javorom je povreda Alena Stevanovića, i to u momentu kada je bivši reprezentativac ušao u top formu. On je u drugom poluvremenu, posle starta s leđa igrača Javora, ostao da leži i nije bio u stanju da nastavi meč.

Ujedno, u Humskoj je prekinut i sjajan niz Javora do pet uzastopnih pobeda.

Partizan je od samog početka nametnuo prepoznatljiv ritam koji su gosti mogli da prate samo u strogo defanzivnom stavu. Sa takvim odnosom snaga, bilo je pitanje vremena kada će Đogatović vaditi loptu iz mreže.

Dogodilo se to na isteku pola sata igre. Posle nekoliko neuspelih pokušaja, Partizan je profitirao posle akcije Miletića i njegovog oštrog (centar)šuta koji je spremno dočekao Đurđević i nastavio golgeterski niz. Bio je to njegov šesti gol ove sezone.

U nastavku, očekivala se reakcija Javora, ali nje nije bilo ni u tragovima. Istina, oslobodili su se pritiska gosti, imali nekoliko dobrih momenata na polovini protivnika, ali je Kljajić uglavnom "zevao" od dosade na golu.

Pitanje pobedika, a ono se, realno, nije postavljalo ni kod 1:0, otklonjeno je početkom drugog poluvremena. Leonardo, i danas najbolji pojedinac u redovima Partizana, postigao je gol koji je bio plod timske akcije u režiji sve boljeg Miletića i brobenog Božinova. Bugarin je prvi stigao do lopte nakon pasa sa leve strane, ona je došla do Brazilca čiji je snažan udarac bio nešto sa čime Đogatović nije mogao da se nosi - 2:0.

Sve što se do kraja dešavalo može se svesti pod jednu misao: "rutinsko odrađivanje posla". Mada, vredi reći da su gosti u smiraj utakmice pogodili prečku preko Milisavljevića, i to je bio jedini trenutak kada je istinski bio ugrožen gol Beograđana.

Partizan - Javor 2:0

(Đurđević 31, Leonardo 47)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Everton, A. Stevanović (od 63. Janković), Leonardo (od 85. Vlahović) - Božinov (od 74. Mihajlović), Đurđević.

JAVOR: Đogatović - Terzić, Milović, Karišik, Amanović - Tomanović, Đokić, Cvetković (od 70. Milisavljević) - Eliomar (od 52. Mfutila), Sević - Bjedov.

SUPERLIGA, 19. kolo

Bačka – Čukarički 3:1

(Bajić 4p, Trivunović 62, Švonja 75 – Ožegović 61)

Voždovac – Crvena zvezda 0:1

(Anđelković 55)

Novi Pazar – Spartak Subotica 2:4

(Rušević 16, 36 – Mudrinski 40, 50, 80, Ivanović 53)

Radnički Niš – Borac 3:3

(Petrović 38, Arsić 38, Mrkić 60 – Delić 21, Mihajlović 36, 74)

Radnik – Rad 1:0

(Nikolić 35)

Vojvodina – Napredak 2:0

(Kovačević 39, Zličić 54)

Partizan - Javor 2:0

(Đurđević 31, Leonardo 47)

TABELA: Crvena zvezda 48, Vojvodina 42, Partizan 42, Napredak 34, Mladost (-1) 32, Spartak 29, Radnički 29, Javor 26, Rad 21, Voždovac 21, Metalac (-1) 20, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 14, Novi Pazar 12, Borac 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PK.

    4. decembar 2016 | 20:17

    Tako se igra a ne ko neki miljenici

  • Laky

    4. decembar 2016 | 19:53

    Zasluzeno nadmocnijom igrom tokom svih 90 min a ne '' rukometnom '' odbranom u svom sesnaestercu kao sto to neki rade uz pomoc sudija.

  • Tanče

    4. decembar 2016 | 20:59

    Ponosna sam sto sam grobarka, stvarno smo jaki bre, sinoc smo pobedili kosarku, a danas fudbal. Svaka cast crno beli!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA