Titula Kopa Sudamerikana pripala Čapekoenseu

Južnoamerička fudbalska federacija odlučila da pobednički pehar i novac dodeli klubu kome su u avionskoj nesreći poginuli igrači

  • 1

Fudbaleri brazilskog tima Čapekoensea koji su nastradali u avionskoj nesreći (ukupno je bilo 71 žrtva), putujući na prvi meč finala drugog po važnosti kontinentalnog turnira u Južnoj Americi dobiće titulu Kopa Sudamerikana (Takmičenje koje je pandan Ligi Evrope).

>>> Naslovne strane potresne i pune suza dan posle fudbalske tragedije (FOTO)

Protivnik je trebalo da im bude kolumbijski velikan Atletiko Nasional, odakle je i potekla inicijativa da se do pre samo nekoliko godina relativno nepoznatom klubu iz malog grada sa juga Brazila dodeli pobednički pehar.

>>> Sudija odbio da pokaže žuti zbog Čapekoensea, a onda je ispao još veći car sa izjavom (VIDEO)

Južnoamerikčka fudbalska federacija KONMEBOl je, kako prenose brojni listovi iz Brazila ali i okruženja, prihvatio ovaj predlog.

- KONMEBOL pristaje da Šapekoense bude pobednik takmičenja. Imamo podršku svih saveza, kao i FIFA - izjavio je privremeni predsednik brazilskog tima Ivan Toco, prenosi „Globo".

Kako piše argentinski „La Nasion", osim titule Čapekoenseu će pripasti i nagrada od dva miliona dolara. Suma koja svakako nije beznačajna za klub kome predstoji da se uzdigne nakon velike tragedije i ponovi stvori igrački kadar i, naposletku, ekipu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko

    4. decembar 2016 | 23:54

    A da se nalo ne preteruje sa njima? Ok,tragedija je bila i desava se to... Ali ima jos tragicnijih stvari po svetu pa nemaju toliko paznje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA