Vestbruk se izjednačio s Džordanom, Bobi nije dobio priliku za borbu pod košem s Delijom! (VIDEO)

Srpski centar i dalje je u nemilosti trenera Van Gandija, pa u duelu sa Orlandom nije izlazio na parket

  • 1

Rasel Vestbruk kao da nije sa ove planete! Najbolji košarkaš Oklahome, a trenutno i cele NBA lige, igra u neverovatnoj formi i doneo je pobedu svojoj ekipi u duelu sa Nju Orlenasom sa 101:92, uz novi, peti uzastopni tripl-dabl!

>>> Trener Detroita isponižavao Bobija i srpsku košarku kao niko do sada! (VIDEO) (FOTO)

On je predvodio Tandere sa 21 poenom, 13 skokova i 10 asistencija, a do tripl-dabla je stigao već u 3. četvrtini. Poslednji put da je neko imao pet vezanih tripl-dablova bio je legendarni Majkl Džordan u sezoni 1988/89 u dresu Čikago Bulsa.

Oklahoma je od starta kontrolisala rezultat i imala je maksimalnih 15 poena u trećoj četvrtini. Gosti su uspeli da se približe u finišu na -4 (96:92), ali je Oklahoma uspela da odbije njihov nalet i u zavržnici je serijom 5:0 overila pobedu.

Vestbruk je u poslednjih pet mečeva zabeležio prosečno 36.6 poena, 13.6 skokova i 13.4 asistencija i taj učinak je najzaslužniji što je Oklahoma u seriji od četiri vezane pobede, što im je omogućilo da se nađu na deobi 5. mesta na zapadu.

Pored Vestbruka u Oklahomi su se istakli Enes Kanter sa 17 poena i 10 skokova, Viktor Oladipo je postigao 15, a Andre Robertson 13 poena.

Kod Pelikansa je najbolji bio Entoni Dejvis, koji je imao 37 poena i 15 skokova. Dvocifreni su bili još Badi hejld sa 16, kao i Džru Holidej i Itvan Mur sa po 10 poena.

Indijana je napravila iznenađenje i pobedila Kliperse na njihovom terenu sa 111:102. Domaći tim je poveo na startu i imao je dvocifrenu prednost posle 1. četvrtine, ali i do poluvremena. U trećoj deonici počinje veliki preokret Indijane, koja dolazi od 14 poena prednosti. Nju su i zadržali do kraja bez većih problema.

Sedmorica košarkaša Indijane bila su dvocidrena, a najefkikasniji je bio Tadeus Jang sa 17, dok su po 16 postigli pol Džordž i Rodni Staks. Klipersima nisu pomomgla ni 24 poena Grifina, koji je imao i 16 poena, kao i dabl dabl Krisa Pola sa 18 poena i 11 asistencija.

Njujork je savladao Sakramento na svom terenu uz raspoloženog Derika Rouza (20 poena), Karmela Entonija (20 poena), Brendona Dženongsa (19 poena) i Kristapsa Porzingisa (15 poena i 14 skokova). Kod Kingsa se istakao Demarkus Kazins sa 36 poena i 12 skokova. Takođe je i Rudi Gej sa 22 poena i 9 skokova imao zapažen učinak, ali su ostali bitni znatno slabiji i to je rezultiralo porazom.

Boban Marjanović je i dalje u nemilosti trenera Detroita, i nije ni izlazio na parktet u porazu od Orlanda. Medžik je do trijumfa predvodio Serž Ibaka sa 21 poenom, a zapažen učinak imao je i Nikola Vučević sa 16 poena i 8 skokova. Bila bi to prilika da vidimo zanimljiv duel pod košem, u kome bi se videla borba dva navijača Zvezde, ali Sten Van Gandi nije dao priliku Bobiju.

U redovima Pistonsa najbolji su bili Markus Moris sa 21 poenom i Redži Džekson sa 18.

Rezultati:

Detroit - Orlando 92:98

Oklahoma - Nju Orleans 101:92

Njujork - Sakramento 106:98

LA Klipers - Indijana 102:111

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA