≫ 

Jelena Dokić progovorila posle nekoliko godina ilegale: O svađi s ocem Damirom, vezi sa Hrvatom, a imala je i moćne reči za Đokovića (FOTO)

Početkom 21. veka bila je svetska teniska senzacija, a nekadašnja 4. teniserka sveta danas se uglavnom posvetila poslovima koji su van ''belog sporta''

  • 13

Jelena Dokić je bila prva koja je pokrenula tenisku revoluciju u Srbiji početkom 21. veka, koju su kasnije razvili Novak Đoković, Ana Ivanović, Jelena Janković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki...

Devojka rođena u Osijeku, dva puta se selila zbog rata. Najpre iz Hrvatske u Srbiju, a potom iz Srbije u Australiju. Pod njihovom zastavom je i počela tenisku karijeru, ali je brzo počela da igra za našu državu.

>>> Beker je imao emotivan odgovor na pitanje "Šta se dešava sa Novakom?"

U najboljim teniskim godinama stigla je do četvrtog mesta, što joj je bio i najbolji plasman u karijeri. Osim tenisa, i njen privatni život privlačio je pažnju javnosti. Naročito zbog oca Damira, koji je bio protiv njene veze sa Hrvatom Tinom Bikićem, sa kojim je Jelena i dalje u vezi.

Danas živi sa svojim dugogodišnjim partnerom i uglavnom je van tenisa, mada ističe da je to njena velika ljubav i dalje.

- Prija mi što sam se malo sklonila od medija i pažnje javnosti. Toga je bilo mnogo tokom moje teniske karijere. Posvetila sam pažnju pisanju svoje autobiografije u kojoj ću izneti neke detalje koji su obeležili i moju karijeru i život.

- U tenisu radim malo kao komentator i ambasadorka egzibicionih turnira u Australiji i Aziji. Više radim van tenisa i imam neki svoj biznis i kompaniju. Ne radim baš puno kao trener, ali uletim na neke interesantne pozive da povremeno radim sa decom i odradim neke kampove i teniske klinike - rekla je Jelena u intervjuu za Blic.

POMIRILA SE SA OCEM DAMIROM, ZBOG KOGA JE BILA U SVAĐI JER SE PROTIVIO NJENOJ VEZI SA HRVATOM

Foto: Guliver/Stu Forster /Allsport Jelena Dokić i Tin Bikić na jednoj od gala večeri; Foto: Guliver/Stu Forster /Allsport

Jelena se sada pomirila sa ocem Damirom, sa kojim dugo nije razgovarala, jer se protivio njenoj vezi sa Tinom Bikićem.

- Moj otac je impulsivan, ali nikada tu nije bila mržnja. Mi smo sada u dobrim odnosima, lepo se slažemo i često čujemo, žao mi je što tako nije moglo i pre deset godina. Moj otac je u teniskim temama bio u pravu. U našim privatnim odnosima i komentarima mojih ličnih odluka je situacija drugačija. Zbog toga godinama nismo bili u kontaktu. Način na koji je komentarisao privatan život je bio potpuno pogrešan. Takođe, njega su bolele nepravde, a on ume impulsivno da reaguje.

Ističe da ne prati previše dešavanja u regionu i primećuje da i dalje postoji netrpeljivost među narodima.

- Ne previše. Pokušavam da se držim što dalje od politike. Ali vidim da se živi teško, a da su zbog rata i dalje otvorene rane i da je dalje velika netrpeljivost. Naravno da mi to smeta, i da bih volela, koliko je to realno i moguće da se zaboravi ružna prošlost i ratovi i da se ljudi okrenu budućnosti i normalnom životu - ističe Jelena.

DUŠA ME BOLI ZBOG NOVAKA ĐOKOVIĆA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Novak Đoković je postigao neverovatne uspehe, i to ne samo na nivou Srbije, već na planetarnom nivou. On je već sada jedan od najboljih u istoriji tenisa - rekla je Jelena, a onda ostala zatečena, kada joj je rečeno da je Novak na meti kritika i neslanih šala nakon pada na drugo mesto.

- Ako je to tačno i ako se zaista o tome piše, to je prosto neverovatno. Molim vas da budete precizni kada me budete prenosili o Novaku Đokoviću jer me zbog takvih priča srce boli. Znam kako je biti na vrhu i kako se posle jednog lošijeg meča svi okrenu protiv vas. Novaka veoma cenim i poštujem i kao ličnost i kao sportistu i tenisera. Postigao je izvanredne uspehe, na koje svi u Srbiji moraju da budu ponosni - zaključila je Jelena Dokić za Blic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna Jagodina

    5. decembar 2016 | 11:30

    Jelena Đokić hvala za lepe reči i pohvale o Noleta ostali koji drugačije govore su samo nistavni gnojne ispljuvci

  • Johann

    5. decembar 2016 | 11:21

    Jeco lepoto,puno srece

  • Jovan

    5. decembar 2016 | 15:29

    I Ti si naša ljubimica i Nole je naš lubimac za sva vremena, bez obzira na daljne sportske rezultate. Volimo vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA