Armstrongu oduzimaju sve trofeje?

Američka antidoping agencija i dalje ne odustaje od gonjenja sedmostrukog pobednika Tur d' Fransa za koga tvrde da je koristio nedozvoljena sredstva koja poboljšavaju nastupe sportista

  • 0

Američka Antidoping agencija (USADA) ponovo je podnela tužbu protiv sedmostrukog šampiona biciklističke trke kroz Francusku Lensa Armstronga za korišćenje nedozvoljenih sredstava koja poboljšavaju nastupe sportista.

Ako se ispostavi da su optužbe tačne, 40-godišnji Armstrong bi mogao da ostane bez trofeja osvojenih na najvećoj biciklističkoj trci, kao i da dobije doživotnu zabranu sportom. Armstrong se povukao iz biciklizma u februaru 2011, a trenutno se takmiči u trijatlonu.

On je već bio optužen za dopingovanje tokom Trke kroz Francusku 1999. godine, ali su posle dvogodišnje istrage optužbe odbačene. Armstrong se 2005. godine povukao iz biciklizma, međutim, u januaru 2009. odlučio je da se ponovo takmiči, posle čega je zauzeo treće mesto na Trci oko Francuske.

U oktobru 2006. godine otkriveno je da Armstrong ima rak, ali je uspeo da se izleči.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA